Θολώνουν τα νερά των διερευνητικών Αθήνας – Άγκυρας

Θολώνουν τα νερά των διερευνητικών Αθήνας - Άγκυρας

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Από την έντυπη έκδοση

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου
mhatz@naftemporiki.gr

Προβληματισμό για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας εν όψει της επιστροφής των διερευνητικών επαφών στην Αθήνα προκαλεί η νέα NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα για διενέργεια ωκεανογραφικών ερευνών στο Αιγαίο, αλλά και η απόπειρα στοχοποίησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με διαρροές σε τουρκικά μέσα.

Έπειτα από μια δίμηνη περίοδο χωρίς ιδιαίτερες προκλήσεις, που επέτρεψε στην Αθήνα και την Άγκυρα να ξαναπιάσουν το νήμα του διαλόγου, η Τουρκία δείχνει τάσεις επιστροφής σε παραβατικές συμπεριφορές και επιθετική ρητορεία. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η νέα NAVTEX που εκδόθηκε από τη γειτονική χώρα το απόγευμα της Δευτέρας για υδρογραφικές έρευνες σε περιοχές δυτικά του Άη Στράτη και της Λήμνου.

Οι έρευνες θα διεξαχθούν από το σκάφος «Τσεσμέ» από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου σε διεθνή ύδατα, αλλά ήδη προκαλούν εύλογες ανησυχίες τόσο για το timing τους όσο και για το αν αποτελούν προοίμιο για περισσότερες σχετικές κινήσεις.

Ανησυχία προξενεί, όμως, στην Αθήνα και πρόσφατο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου CNN Turk, το οποίο κατηγορεί τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ότι επιχειρεί να «σαμποτάρει» τον επόμενο γύρο των διερευνητικών επαφών, ο οποίος έχει συμφωνηθεί να διεξαχθεί στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το τουρκικό δίκτυο ανέφερε ότι οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας είχαν συμφωνήσει σε μία κοινή δήλωση για την απόφαση επανάληψης των συνομιλιών μέσα στις πέντε πρώτες ημέρες του Μαρτίου, αλλά ο κ. Δένδιας «έδωσε οδηγίες περί του αντιθέτου, με αποτέλεσμα να σαμποτάρει τη διαδικασία». Βάσει του ίδιου ρεπορτάζ που βασίζεται σε τουρκικές πηγές «η στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ γνωστοποιήθηκε σε συνομιλητές στην Ε.Ε.» και αξιωματούχοι της Ε.Ε. «συμφώνησαν επίσης ότι η Ελλάδα υπονομεύει τη διαδικασία».

ΥΕΘΑ: Παρακολουθούμε την αναθεωρητική Τουρκία

Χθες, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του Χαράλαμπο Πετρίδη στο Πεντάγωνο και στη συνέχεια δήλωσε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί «στενά και με μεγάλη ανησυχία την αναθεωρητική στάση της Τουρκίας». «Δεν λησμονούμε τις περσινές έκνομες και αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο τουρκικές ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και στην Αιγιαλίτιδα Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Οι ενέργειες αυτές απαιτούν τη μέγιστη επαγρύπνηση και συνεργασία μας για τη διασφάλιση της εδαφικής…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: