“Τι δεν έχουμε καταλάβει στο Κυπριακό; Από το 1956 η Τουρκία επιδιώκει διχοτόμηση”

"Τι δεν έχουμε καταλάβει στο Κυπριακό; Από το 1956 η Τουρκία επιδιώκει διχοτόμηση"

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

"Τι δεν έχουμε καταλάβει στο Κυπριακό; Από το 1956 η Τουρκία επιδιώκει διχοτόμηση"

Γράφει ο Δρ.  ΟΘΩΝ-ΗΛΙΑΣ ΦΛΩΡΑΤΟΣ*

Η Τουρκία συνεχώς επιβεβαιώνει ότι τίποτα αλλάζει στους σχεδιασμούς και τη συμπεριφορά της παρά το “κλίμα αποκλιμάκωσης” το οποίο κάποιοι ανόητοι στην Αθήνα φαντασιώνονται ότι υπάρχει.

Μεταξύ 27 και 29 Απριλίου, οι «άτυπες» συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της γνωστής «πενταμερούς» διάσκεψης στην οποία κυριολεκτικά σύρθηκαν οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου, μέσα από μία ακόμα έκφραση της βλακώδους πολιτικής του «καλού παιδιού».

Τα πέντε μέρη που  συμμετείχαν είναι οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, Μ. Βρετανία, Τουρκία και Ελλάδα καθώς και οι δύο κοινότητες της Κύπρου.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εκδήλωσε την ισχυρή αποφασιστικότητά του να συμμετάσχει, με πλήρη πολιτική βούληση, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης των συνομιλιών για την επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος προς όφελος και των δύο κοινοτήτων. 

Ως τι λοιπόν συμμετείχε ο «αποφασιστικός» κύριος Αναστασιάδης; Ως εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας; Δεν είχε την επάρκεια να καταλάβει ο άνθρωπος, ότι η παρουσία του και μόνο στις συνομιλίες αυτές υποβαθμίζει τη θέση του σαν Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας; Ή πως διαφορετικά, στην χειρότερη περίπτωση, αναβαθμίζει τον εκπρόσωπο της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας σε ομόλογο του αρχηγό κράτους. Κάλλιστα την Ελληνοκυπριακή πλευρά θα μπορούσε να εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, όχι όμως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ότι η λύση του Κυπριακού προβλήματος πρέπει να βασίζεται στις συμφωνίες κορυφής, στα ψηφίσματα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε., στις αρχές και αξίες της Ε.Ε. Από την άλλη, ο Tουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε πως ελπίζει ότι η πρότασή του για μια λύση δύο κρατών στο Κυπριακό θα φέρει ένα «νέο όραμα», παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Κύπρου την αποκλείει.

Η θέση αυτή βέβαια, δεν είναι του κυρίου Ερσίν Τατάρ, αλλά της Τουρκίας και δεν είναι καινούργια. Από το 1956 η Τουρκία έθεσε, το στρατηγικό της σχέδιο και τις πολιτικές της επιδιώξεις επί του Κυπριακού, οι οποίες δεν ήταν άλλες από τη διχοτόμηση της Κύπρου και τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών εντός μιας ενιαίας γης. Αυτό το σχέδιο ακολουθεί η Τουρκία, με απόλυτη για εκείνην επιτυχία, από τον Νοέμβριο του 1956. Το σχέδιο παραμένει επίκαιρο, χωρίς κανένα ίχνος απόκλισης από πλευράς Άγκυρας.

Η γένεση της Τουρκικής Στρατηγικής στο Κυπριακό, έχει τις ρίζες της πίσω στο 1956, όταν ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας Ατνάν Μεντερές προσέλαβε ως μόνιμο σύμβουλο του Τουρκικού Κράτους, τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου και βουλευτή του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Νιχάτ Ερίμ, και του ανέθεσε τη σύνταξη ενός στρατηγικού σχεδίου επί του οποίου θα στηριχθούν οι μακροχρόνιες επιδιώξεις της Τουρκίας στο Κυπριακό Ζήτημα.

Ο Μεντερές θεωρούσε την Κύπρο ως “επέκταση της Ανατολίας” και αρνούνταν τη διαίρεση και τον διαμοιρασμό του νησιού. Αντιθέτως, υποστήριζε την προσάρτηση όλης της Κύπρου στην…

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: