Τι δεν μπορούν να κάνουν οι ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Οι ΗΠΑ επιμένουν σε γραμμή κλιμάκωσης των πολεμικών επιχειρήσεων στη Ουκρανία

Έχει γραφτεί πολλές φορές ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι και μια σύγκρουση δι’ αντιπροσώπων ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία. Αυτό έχει πάρει μια ιδιαίτερη μορφή το τελευταίο διάστημα καθώς ο τρόπος με τον οποίο μάχονται οι ουκρανικές δυνάμεις στηρίζεται σε δύο βασικές παραμέτρους. Η πρώτη είναι το γεγονός ότι μπορούν να στέλνουν μεγάλους αριθμούς ουσιαστικά νεοσύλλεκτων στο μέτωπο, που επιτρέπουν μεγάλες κινήσεις στρατιωτών που δεν κάμπτονται από τις απώλειες. Η δεύτερη ότι υπάρχει μια συνεχής τροφοδοσία με εξοπλισμό τη Δύση. Αυτό έχει επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις να επιμείνουν σε μια εκτεταμένη χρήση του πυροβολικού, που είναι ιδιαίτερα σημαντική σε ένα μέτωπο όπως το ουκρανικό – επίπεδο τοπίο, απουσία φυσικών οχυρώσεων – αλλά και να μπορούν να κάνουν χτυπήματα πίσω από τις ρωσικές γραμμές κυρίως χρησιμοποιώντας συστοιχίες HIMARS.

Ούτε είναι τυχαίο ότι όλος ο σχεδιασμός της ουκρανικής πλευράς κατά βάση προϋποθέτει ακόμη μεγαλύτερη δυτική υποστήριξη. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα επίμονα αιτήματα της ουκρανικής πλευράς για τη χορήγηση σύγχρονων τανκ (κυρίως αμερικανικά M1 Abrams) μια που αυτά θα επέτρεπαν περισσότερο αποτελεσματικές αντεπιθέσεις.

Αυτά τα αιτήματα τα διατυπώνει η ουκρανική πλευρά υποστηρίζοντας ότι εάν εξοπλιστεί ακόμη περισσότερο με δυτικά οπλικά συστήματα, έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αντεπιθέσεις και ανακαταλήψεις εδαφών που θα σηματοδοτούν μια μεγάλη ήττα της Ρωσίας.

Βεβαίως την ίδια στιγμή, έχει φανεί ότι παρά την πολύ μεγάλη βοήθεια που έχει δοθεί στην Ουκρανία, ο συσχετισμός που έχει διαμορφωθεί δεν είναι τόσο εύκολο να ανατραπεί. Τα μέτωπα δείχνουν να έχουν σταθεροποιηθεί, οι ρωσικές ενισχύσεις από τη μερική επιστράτευση αρχίζουν και τοποθετούνται στο μέτωπο, οι ρωσικές επιθέσεις, κυρίως με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνεχίζονται ακατάπαυστα και διαρκώς καταστρέφουν τμήματα των υποδομών της Ουκρανίας. Συνολικά, η ρωσική τακτική που είναι ουσιαστικά ενός συστηματικού πολέμου φθοράς και η οποία τροφοδοτείται από το μεγάλο βάθος των ρωσικών εξοπλισμών και της ρωσικής εξοπλιστικής βιομηχανίας, προς το παρόν δείχνει να αποδίδει, ανεξαρτήτως των επιμέρους πληγμάτων που μπορεί να δέχεται κατά καιρούς και η ρωσική πλευρά.

Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ

Η συνθήκη που διαμορφώνεται φέρει τις ΗΠΑ αντιμέτωπες με σημαντικά διλήμματα. Εξ αρχής ήταν σαφές ότι δεν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: