Τι είναι η υψηλή ένταση στην άσκηση; Ο γρήγορος τρόπος να χτίσουμε μυς για ένα super καλλίγραμμο κορμί! – Shape.gr

3 μυστικά για να καις θερμίδες χωρίς να κουράζεσαι - Shape.gr

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Συνεργάστηκε η Χριστίνα Μαυρίδου, καθηγήτρια φυσικής αγωγής, personal trainer.

Θα έχεις παρατηρήσει πως τα σύντοµα, υψηλής έντασης προγράµµατα, όπως το CrossFit ή τα sprints, έχουν γίνει η νέα τάση στα γυµναστήρια. Υπάρχει λόγος για αυτό: η άσκηση στη µέγιστη ικανότητά σου πυροδοτεί την καύση λίπους πιο έντονα και για περισσότερο συγκριτικά µε τη µέτριας έντασης, σύµφωνα µε µελέτη Καναδών ερευνητών.
Οι ειδικοί του fitness ανταποκρίθηκαν σχεδιάζοντας προπονήσεις βασισµένες σε αυτή τη διαπίστωση. «Κάθε µορφή άσκησης στην οποία βάζεις τη µέγιστη δύναµη µε πολύ σύντοµες περιόδους ανάπαυσης µπορεί να είναι εξίσου αποτελεσµατική» τονίζει ο Steven T. Devor, Ph.D., καθηγητής Φυσιολογίας της Άσκησης στο Πανεπιστήµιο του Οχάιο.

Χτίσε μυς, λιώσε περισσότερο λίπος, απόκτησε δυνατή και σέξι γράμμωση, στον μισό χρόνο. Η Χριστίνα Μαυρίδου, καθηγήτρια φυσικής αγωγής, personal trainer, αποκαλύπτει τις καλύτερες συμβουλές!
Πόση είναι η «υψηλή ένταση»;
Δε θα πούµε ψέµατα – θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ. Πολύ σαν να λέµε θα χτυπάει η καρδιά σου δυνατά, πολύ σαν να λέµε δε θα µπορείς να µιλήσεις. Αξίζει όµως κάθε στάλα ιδρώτα σου, επειδή όταν σπρώχνεις τα όριά σου, διεγείρεις το φυσικό µηχανισµό καύσης λίπους.
Πώς;
Πρώτα, η άσκηση υψηλής έντασης αυξάνει την ανθρώπινη αυξητική ορµόνη (η οποία συχνά αποκαλείται «πηγή νεότητας» επειδή παράγεις πολλή από αυτήν ως παιδί και όλο και λιγότερη καθώς µεγαλώνεις). Η ορµόνη αυτή κάνει τα λιποκύτταρα να διασπάσουν το λίπος σε γλυκερίνη και λιπαρά οξέα τα οποία µπορούν να χρησιµοποιηθούν για ενέργεια, δηλαδή µετατρέπει το λίπος σε καύσιµο. «Μια µικρή ποσότητα της αυξητικής ορµόνης παράγεται αµέσως µετά από µόλις 1 σετ άσκησης µε αντιστάσεις στη µέγιστη προσπάθεια (ας πούµε 8 καθίσµατα µε βάρος), αρχίζει να κορυφώνεται γύρω στα 3 σετ ή περίπου στα 10 λεπτά και διατηρείται µέχρι να τελειώσεις τη γυµναστική σου» εξηγεί ο Nicholas Ratamess, Ph.D., καθηγητής Υγείας και Επιστήµης της Άσκησης.

Διάβασε επίσης: Η σωστή διατροφή πριν και μετά την άσκηση αν κάνεις προπόνηση αντοχής, ήπιας ή υψηλής έντασης
Όλη αυτή την ώρα  θα έχεις αυξηµένη καύση λίπους. Στο µεταξύ, αυξάνεται και µία άλλη κατηγορία ορµονών, οι κατεχολαµίνες, που βοηθούν την καύση του λίπους. Παράλληλα, όταν δίνεις το µέγιστο της προσπάθειάς σου στην άσκηση έχεις επίσης µεγάλη έλλειψη οξυγόνου η οποία οδηγεί σε υψηλή κατανάλωσή του µετά την άσκηση. Αφού τελειώσεις, θα χρειαστείς επιπλέον οξυγόνο για να βοηθήσει το σώµα σου να συνέλθει, κάτι που απαιτεί ενέργεια. Έτσι,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: shape.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: