Τι είπαν οι Φερστάπεν και Χάμιλτον για τη μονομαχία τους στο Τέξας

Τι είπαν οι Φερστάπεν και Χάμιλτον για τη μονομαχία τους στο Τέξας

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε για πρώτη φορά το αμερικανικό GP και την πίστα του Όστιν, στον 17ο φετινό γύρο της Formula 1, με μια νίκη που κρίθηκε στην καρό σημαία: ο Ολλανδός κατάφερε να την κρατήσει παρότι ο Λιούις Χάμιλτον τον πλησίασε σε απόσταση μικρότερη του δευτερολέπτου στους τελευταίους γύρους.

Είχε προηγηθεί η προσπέραση του Λιούις στον Μαξ στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση, και το undercut του Ολλανδού στον Βρετανό στο πρώτο πιτ-στοπ, που έφερε τον 24χρονο Ολλανδό και πάλι στην κορυφή του αγώνα. Το δεύτερο πιτ-στοπ που Φερστάπεν ήρθε στον 40ό γύρο, 8 γύρους πριν το δεύτερο του Χάμιλτον, που άφησε τον Άγγλο με αρκετά πιο φρέσκα (και συνεπώς αποδοτικότερα) ελαστικά έκτοτε και μέχρι την καρό σημαία.

“Χάσαμε στην εκκίνηση, οπότε έπρεπε να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι άλλο”, είπε ο Φερστάπεν. “Όμως η φθορά των ελαστικών είναι αρκετά υψηλή σε αυτή την πίστα, και οι τελευταίοι γύροι ήταν πολύ διασκεδαστικοί. Γλιστρούσε λίγο η ουρά στα γρήγορα σικέιν, αλλά είμαι σούπερ χαρούμενος που αντέξαμε. Επιλέξαμε να κινηθούμε επιθετικά, δεν ήμουν σίγουρος ότι αυτό θα απέδιδε, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος. Είναι εκπληκτικό να βρίσκομαι εδώ, ελπίζω να μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για πολλά χρόνια ακόμα”, κατέληξε ο Ολλανδός.

Ο Χάμιλτον, από την πλευρά του, τόνισε: “Ήταν τόσο σκληρός αγώνας. Έκανα καλή εκκίνηση, έδωσα όλα όσα είχα, αλλά στο τέλος της ημέρας απλώς είχαν το πάνω χέρι αυτό το τριήμερο. Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε ζητήσει περισσότερα, αλλά οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα για τα σπουδαία πιτ-στοπς, για τη σπουδαία τους δουλειά όλο το τριήμερο”.

Ο διευθυντής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, μίλησε τέλος για μια «αρχοντική» νίκη του Φερστάπεν: “Ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνε. Ο Λιούις είχε ελαστικά κατά 8 γύρους πιο φρέσκα, κι εμείς προσπαθούσαμε να κάνουμε σχέδια για τη στρατηγική διότι πιστεύαμε ότι δεν θα μας είχε απομείνει αρκετή γόμα μέχρι το τέλος. Ξέρουμε πόσο δυνατός είναι ο Λιούις στο τέλος του αγώνα, και είχε εξασφαλίσει για τον εαυτό του ένα πλεονέκτημα. Η απώλεια μιας νίκης στους δύο τελευταίους γύρους θα ήταν πολύ οδυνηρή. Ο Μαξ άντεξε, έκανε εκπληκτική δουλειά”.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: