Τι προβλέπει ο κανονισμός της FIFA μετά την οριστική διακοπή στο Βραζιλία – Αργεντινή

Τι προβλέπει ο κανονισμός της FIFA μετά την οριστική διακοπή στο Βραζιλία - Αργεντινή

“Παγκόσμια αμηχανία”. Αυτός είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της ισπανικής “As” με τον οποίο θέλησε να περιγράψει με μία λέξη τα όσα κωμικοτραγικά έλαβαν χώρα το βράδυ της Κυριακής στην “Αρένα Κορίνθιανς” στο πλαίσιο του Βραζιλία – Αργεντινή, με πράκτορες της βραζιλιάνικης αστυνομίας να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα για να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Τέσσερις τον αριθμό για την ακρίβεια, με τους Βραζιλιάνους να κατηγορούν 4 Αργεντινούς διεθνείς για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού που εφαρμόζονται στην Βραζιλιά και αφορούν ταξιδιώτες από την Μεγάλη Βρετανία (οι Λο Σέλσο, Μαρτίνες, Ρομέρο και Μπουεντία αγωνίζονται στην Premier League και ενσωματώθηκαν στην αποστολή της αλμπισελέστε φεύγοντας από το Νησί πριν λίγες ημέρες) και να τινάζουν το ματς στον αέρα.

Το αποτέλεσμα ήταν να επέλθει οριστική διακοπή μετά την αποχώρηση των παικτών του Σκαλόνι για τα αποδυτήρια, με τους Βραζιλιάνους να επικαλούνται νομοθεσία που απαγορεύει την είσοδο στη χώρα πολιτών που βρέθηκαν στην Αγγλία τις προηγούμενες δύο εβδομάδες και τους Αργεντινούς από την πλευρά τους να φέρουν ως επιχείρημα για την παρουσία των παικτών στο γήπεδο τη συμφωνία εξαίρεσης με την CONMEBOL.

Οι παίκτες πήγαν στο γήπεδο αλλά…

Όπως υποστηρίζουν μάλιστα ΜΜΕ της Αργεντινής, μέλη της Εθνικής Υγειονομικής Επιτροπής Παρακολούθησης της Βραζιλίας βρέθηκαν στο ξενοδοχείο της “αλμπισελέστε” μερικές ώρες πριν από τον αγώνα, με σκοπό να ενημερώσουν την αποστολή των πρωταθλητών Νότιας Αμερικής για το ζήτημα με τους 4 παίκτες τους.

Οι αρχές της Βραζιλίας απαίτησαν να μη φύγουν από το ξενοδοχείο αυτοί οι παίκτες, όμως παράγοντες της CONMEBOL που βρίσκονταν εκεί, παρενέβησαν και εξήγησαν ότι υπάρχει σεβασμός στη “φούσκα” που έχει δημιουργηθεί για τις διοργανώσεις στη Νότια Αμερική.

Ύστερα από πολλές διαπραγματεύσεις, ολόκληρη η αποστολή της Αργεντινής μετέβη στο γήπεδο για τον αγώνα και όλοι πίστεψαν ότι η περιπέτεια είχε τελειώσει, χωρίς όμως να μπορούν να φανταστούν το… θρίλερ που θα ακολουθούσε.

Η CONMEBOL από την πλευρά της έριξε το μπαλάκι των ευθυνών για τη διοργάνωση του παιχνιδιού στην FIFA, και πλέον όλοι αναμένουν την απόφαση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για ένα ματς που διεκόπη με έναν από τους πλέον ασυνήθιστους τρόπους στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Τι προβλέπουν οι κανονισμοί της FIFA

Αυτό που προβλέπει ο κανονισμός της της FIFA είναι ότι μπορεί “εάν μια ομοσπονδία αποσυρθεί, εάν ένας αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί ή εάν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: