Τηλεδιάσκεψη Γεωργιάδη με τα σούπερ μάρκετ για το καλάθι του νοικοκυριού

Τηλεδιάσκεψη Γεωργιάδη με τα σούπερ μάρκετ για το καλάθι του νοικοκυριού

«Το πρώτο “Καλάθι του Νοικοκυριού” για το 2023 κατάφερε να κρατήσει τις τιμές σταθερές – Περιμένουμε πολλές καινούριες καλές τιμές τις επόμενες ημέρες»

Τα μέτρα στην αγορά θα διατηρηθούν για όσο διαρκεί η εξωγενής κρίση ακρίβειας, δήλωσε σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, o αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, επισκέφθηκαν σήμερα, δύο καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ “Bazaar” και “Γαλαξίας”, καθώς την εβδομάδα που πέρασε κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση στις τιμές των προϊόντων του “Καλαθιού του Νοικοκυριού”.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, «…το πρώτο “Καλάθι του Νοικοκυριού” για το 2023 παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αν και άλλαξε ο χρόνος και ξεκίνησαν οι αυξήσεις που είχαν προαναγγελθεί και που ήταν αναπόφευκτες λόγω του πληθωρισμού, και έχουμε αυξήσεις σε αρκετά προϊόντα εκτός “Καλαθιού”, το “Καλάθι” κατάφερε να κρατήσει τις τιμές απολύτως σταθερές για 10η εβδομάδα με μία ελαφρά τάση μείωσης. Η γενική τάση τού “Καλαθιού” παραμένει λοιπόν απολύτως θετική για τον καταναλωτή».

«Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η βοήθεια στους συμπολίτες μας, καθώς με αυτή μας την πρωτοβουλία τους δίνουμε την ευκαιρία να μην υφίστανται τις συνέπειες του πληθωρισμού εάν και εφόσον επιλέγουν να ψωνίζουν από το “Καλάθι”.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ που έχουν βάλει πλάτη σε αυτή την προσπάθεια. Χθες είχαμε τηλεδιάσκεψη με τη βιομηχανία τροφίμων και συζητήσαμε το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την παρουσία των επώνυμων προϊόντων στο “Καλάθι”. Σήμερα θα έχουμε αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη με τα σούπερ μάρκετ και νομίζω ότι θα έχουμε πολλές καινούριες καλές τιμές τις επόμενες ημέρες» προσέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Από την πλευρά του ο Ν. Παπαθανάσης επισήμανε επίσης ότι «βρισκόμαστε στην 10η εβδομάδα εφαρμογής του “Καλαθιού” και διαπιστώνουμε, για ακόμα μια φορά, ότι οι τιμές στα περισσότερα προϊόντα διατηρήθηκαν στα ίδια ή και σε χαμηλότερα επίπεδα» και συνέχισε:

«Στο “Καλάθι”, που όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά λειτουργεί, θα προστεθεί πολύ σύντομα και η κάρτα αγορών. Συνδυαστικά τα δύο μέτρα μπορούν να εξοικονομήσουν σε μια τετραμελή οικογένεια πάνω από 130 ευρώ το μήνα.

Και δεν είναι μόνον αυτά. Η κυβέρνησή μας έχει ήδη ανακοινώσει μια σειρά δράσεων, όπως οι αυξήσεις στις συντάξεις, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κ.ά, οι οποίες…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: