Τηλεδιάσκεψη Ντομπρόβσκις με προέδρους επιτροπών ευρωπαϊκών υποθέσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης

Τηλεδιάσκεψη Ντομπρόβσκις με προέδρους επιτροπών ευρωπαϊκών υποθέσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Τηλεδιάσκεψη με θέμα το Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και την επανεξέταση της ευρωπαϊκής Εμπορικής Πολιτικής πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου μεταξύ των προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των εθνικών Κοινοβουλίων της Ε.Ε. και του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο Α’ αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Η τηλεδιάσκεψη διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Πορτογαλικής Προεδρίας του Συμβουλίου ΕΕ. 

Ο κ. Κακλαμάνης κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των διαδικασιών του Μηχανισμού Ανάκαμψης, προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις και να εκταμιευθούν άμεσα οι προ-χρηματοδοτήσεις, στηρίζοντας έτσι  εμπροσθοβαρώς τα κράτη-μέλη και τις οικονομίες τους. 

Επεσήμανε ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο έχει ήδη επικυρώσει την απόφαση περί των ιδίων πόρων της Ε.Ε. και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που υπέβαλαν ένα αναλυτικό εθνικό προσχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, οι βασικοί άξονες του οποίου περιλαμβάνουν την πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ενίσχυση της απασχόλησης, των δεξιοτήτων και της συνοχής, καθώς και τον στόχο «κλειδί» της προώθησης των ιδιωτικών επενδύσεων, ώστε να επιτευχθούν πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία. 

Ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης, το οποίο έχει λάβει την τελική του μορφή, αναμένεται να προσθέσει επτά μονάδες στο ΑΕΠ. και να δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2026. 

Στο πεδίο της δημοσιονομικής πολιτικής, ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα συμφωνεί πλήρως με τις προτάσεις για συνέχιση της δημοσιονομικής ευελιξίας και το 2022, τονίζοντας πως θα πρέπει να διασφαλισθεί ότι οι όποιες αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα στοχεύουν στη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, ενώ θα παρέχουν ευελιξία στην αντιμετώπιση κρίσεων και θα ενθαρρύνουν τις δημόσιες επενδύσεις.

Τέλος, αναφορικά με την επανεξέταση της εμπορικής πολιτικής, ο κ. Κακλαμάνης χαιρέτισε τη σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κλείνοντας την παρέμβασή του ρώτησε τον κ. Ντομπρόβσκις, αν προτίθεται η Επιτροπή να αναθεωρήσει το ποσό των 672 δις ευρώ που είχε αρχικώς εγκρίνει για το Ταμείο Ανάκαμψης, δεδομένου ότι οι δυσμενείς για την οικονομία συνέπειες της πανδημίας αναμένεται να συνεχιστούν και τον επόμενο χρόνο. 

Στην απάντησή του ο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: