Την ακρόαση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές ζητά το ΚΚΕ

Την ακρόαση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές ζητά το ΚΚΕ

Την ακρόαση των Σωματείων Εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ, από τις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, Δ. Μανωλάκου, Μ. Συντυχάκης, Χρ. Κατσώτης, Γ. Λαμπρούλης και Λ. Στολτίδης.

Απευθυνόμενοι προς τον πρόεδρο της Βουλής και τους προέδρους των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών, Παραγωγής & Εμπορίου και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι βουλευτές (μέλη των επιτροπών αυτών) αναφέρουν ότι η ΚΟ του ΚΚΕ κατέθεσε αναφορά με την επιστολή των Σωματείων Εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ που απευθύνεται στην κυβέρνηση, τον πρόεδρο της Βουλής και τα πολιτικά κόμματα, με την οποία (τα σωματεία) ζητούν – μεταξύ των άλλων – να κληθούν και «να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους που έχουν καταθέσει στην διαδικασία διαβούλευσης, στις 3/3/2022, προκειμένου να επιτευχθεί η υποτιθέμενη πρόθεση που εμπεριέχεται στην «πρόσκληση διαβούλευσης» της ειδικής διαχείρισης, με «γνώμονα την εξασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας και την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού της ΛΑΡΚΟ χωρίς να διακυβεύεται η παραπέρα απαξίωση είτε το οριστικό κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τις τοπικές κοινωνικές και το δημόσιο συμφέρον».

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να αποφασιστεί άμεσα η κοινή συνεδρίαση αυτών των επιτροπών προκειμένου να κληθούν τα Σωματεία Εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ: Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ), Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας « ΛΑΡΚΟ ΑΕ Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ, Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο « ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ, και Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ).

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: