Το Αγρίμι – Μαρίκα Κοτοπούλη, της Δήμητρας Παπαδήμα, στο Θέατρο Αλκμήνη – Monopoli.gr

Το Αγρίμι – Μαρίκα Κοτοπούλη, της Δήμητρας Παπαδήμα, στο Θέατρο Αλκμήνη - Monopoli.gr

Από 16 Οκτωβρίου, η Δήμητρα Παπαδήμα φέρνει την Μαρίκα Κοτοπούλη, τη μεγάλη ιέρεια του ελληνικού θεάτρου, στη σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη, με την παράσταση «Το Αγρίμι».
Λίγα λόγια για την παράσταση
Η Μαρίκα Κοτοπούλη, η μεγάλη ιέρεια του θεάτρου, η παθιασμένη, η ασυμβίβαστη, η ελεύθερη γυναίκα, το γεννημένο «αγοροκόριτσο», το «Αγρίμι», «ανεβαίνει» στη σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη και τα λέει όλα έξω από τα δόντια.
Πιστός της συνεργάτης ο Μητσάκος, (Δημήτρης Μυράτ) που δεν την αφήνει από το μάτι του παρά τα δώδεκα, μόλις, χρόνια του. Η Μαρίκα μένει…. γυμνή μπροστά στον ταραχώδη, αταίριαστο, ερωτά της για τον αριστοκράτη Ίωνα Δραγούμη. Εξαρτημένη για χρόνια από εκείνον και τη μορφίνη, αφήνεται σε μια παραζάλη από όργια και ουσίες, για να σωθεί από μια κοινωνία που την αμφισβητεί, αλλά κυρίως για να δραπετεύσει από τον εαυτό της.
Το Αγρίμι, της Δήμητρας Παπαδήμα
Το καλοκαίρι του 1920, σε ηλικία 33 χρόνων περιμένει για είκοσι τρεις μέρες στο καμαρίνι της τον Ίωνα Δραγούμη. Όταν αυτός δεν έρχεται τον ψάχνει στο κοινό, κρατάει κενή τη θέση του στο κέντρο της πλατείας, αλλά και τη διπλανή για …το καπέλο του. Η άδεια θέση, για είκοσι τρεις ολόκληρες μέρες, την φτάνει στο σημείο να ξεπερνάει ακόμα περισσότερο τα όρια της. Παίζει τους ρόλους της με απίστευτη δύναμη, σαν θηρίο στο κλουβί που σπάει τις σιδεριές του κατεστημένου και ελευθερώνεται.
Και όταν, σε μία παράσταση, διακρίνει ανάμεσα στους θεατές την Πηνελόπη Δέλτα, την αντίζηλη, αρπάζει την ευκαιρία να την αντιμετωπίσει όπως ανέκαθεν το λαχταρούσε η ψυχή της και την αναγκάζει να αποχωρήσει ντροπιασμένη από την αίθουσα.
Όταν έμαθε για το θάνατο του αγαπημένου της Ίωνα – 23 μέρες της το κρατούσαν κρυφό – γαντζωμένη στο σανίδι του θεάτρου ουρλιάζει «Μήτσο την αλήθεια, όταν παίζω στην Ορέστεια βγάζω τέτοιο σπαραγμό….;» Αυτή είναι η θεατρίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΞύπνα Βασίλη, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Θέατρο Ιλίσια12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συγγραφέας: Δήμητρα Παπαδήμα

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδήμα, Γιάννης Μποσταντζόγλου

Σκηνικά: Χριστίνα Οικονόμου
Κοστούμια: Χριστίνα Οικονόμου
Μουσική: Χρήστος Στεργίου
Παίζουν: Δήμητρα Παπαδήμα, Γιάννης Μποσταντζόγλου
Τιμές Εισιτηρίων: 10€-12€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 16 Οκτωβρίου έως 18 Δεκεμβρίου
Σενάριο: Δήμητρα Παπαδήμα
Πληροφορίες: Αλκμήνης 8, Αθήνα 118 54, 2103428650
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 19:00
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σκούρτης
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/festival/theater/to-agrimi-marika-kotopouli/
Πληροφορίες Χώρου: Αλκμήνης 8, Αθήνα 118 54, 2103428650

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: