Το αλκοόλ και η «δημοκρατία» αλά Ερντογάν

Το αλκοόλ και η «δημοκρατία» αλά Ερντογάν

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

Το αλκοόλ και η «δημοκρατία» αλά Ερντογάν

Του Μιχάλη Ψύλου

Το αλκοόλ και η «δημοκρατία» αλά Ερντογάν

από την εφημερίδα Δημοκρατία

«Δυο πράγματα δεν ευδοκιμούν στη χώρα μου: Το ένα είναι το δέντρο του καφέ και το άλλο η δημοκρατία. Και τα δύο μας έρχονται από το εξωτερικό», έγραφε πριν πολλά χρόνια ο μεγάλος Τούρκος συγγραφέας Αζίζ Νεσίν, στο περίφημο βιβλίο του «Ο καφές και η δημοκρατία».
«Αν δεν υπάρχει καφές, του ανθρώπου το κεφάλι γυρίζει, αν δεν υπάρχει Δημοκρατία, του ανθρώπου το κεφάλι δεν γυρίζει. Ο καφές μοσκοβολάει, η Δημοκρατία ούτε καν έχει μυρουδιά. Τον καφέ τον βάζεις στο φλιτζάνι, τον πίνεις. Η Δημοκρατία ούτε τρώγεται, ούτε πίνεται. Σε τι χρειάζεται αυτή η Δημοκρατία, μπορείτε να μου πείτε;» διερωτάται στο βιβλίο του ο Αζίζ Νεσίν , σατιρίζοντας την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία. Ο διάσημος συγγραφέας αν ζούσε σήμερα -πέρασαν 26 χρόνια από τον θάνατό του- θα είχε τόσο πολύ υλικό να γράψει για τη «δημοκρατία» στην πατρίδα του.
Από που να αρχίσουμε; Από τις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, όπου η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δια της βίας εκατοντάδες πολίτες που ήθελαν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις ; Υποτίθεται ότι η απαγόρευση επιβλήθηκε λόγω των μέτρα προστασίας από την πανδημία. Αν και τα μέτρα αυτά δεν εμπόδισαν τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να παραστεί την ίδια ημέρα μαζί με χιλιάδες ανθρώπους σε μια νεκρώσιμη τελετή!
«Σε τι χρειάζεται αυτή η δημοκρατία;» θα έγραφε και σήμερα πικρόχολα ο Αζίζ Νεσίν , μαθαίνοντας για την απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ασφαλείας , Μεχμέτ Ακτάς να απαγορεύσει με εγκύκλιό του στους δημοσιογράφους, τους φωτορεπόρτερ και στα τηλεοπτικά συνεργεία να βιντεοσκοπούν ή να ηχογραφούν τη …δράση των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον των διαδηλωτών. «Τα βίντεο που δείχνουν τους αστυνομικούς να επιβάλουν τον νόμο ,δημοσιεύονται σε διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες με τρόπο που είναι επιβλαβής για τα προσωπικά δικαιώματα του προσωπικού της αστυνομίας και βλάπτει την ασφάλειά τους», δήλωσε κυνικά ο Γενικός Διευθυντής Ασφαλείας. Για να προσθέσει εξοργιστικά: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εγγραφή και η δημοσιοποίηση μη εξουσιοδοτημένων ηχογραφήσεων και βίντεο παραβιάζουν το δικαίωμα στην… ιδιωτικότητα»!
Για να προστατεύσει λοιπόν τα … προσωπικά δεδομένα των κρανοφόρων οργάνων της τάξης , η αστυνομία στην Άγκυρα και σε άλλες πόλεις εμπόδισε τους δημοσιογράφους να μαγνητοσκοπήσουν τις Πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις, όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Yol TV και κατήγγειλε στο Twitter η συνδικαλιστική ομοσπονδία Disk.

Ο ισλαμοσυντηρητισμός εν δράσει

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα «δημοκρατικά» μέτρα, η κυβέρνηση Ερντογάν απαγόρευσε από την περασμένη Πέμπτη και για 17 ημέρες την πώληση αλκοόλ σε όλη τη χώρα ,στο πλαίσιο της επιβολής καραντίνας για την προστασία από την πανδημία ,που σαρώνει τη γειτονική χώρα. Τα κρούσματα έφτασαν πρόσφατα έως και τις 60.000 σε μία μέρα!

Ο σκληροπυρηνικός υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού , που προαλείφεται και για διάδοχος του Ερντογάν, ισχυρίστηκε ότι το μέτρο που απαγορεύει την πώληση αλκοόλ δεν αποσκοπεί στον περιορισμό των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά…

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: