Το έγκλημα που σόκαρε τη Μεγάλη Βρετανία: Ήπιε 24 μπίρες και σκότωσε την ερωμένη του πάνω στο σεξ!

Το έγκλημα που σόκαρε τη Μεγάλη Βρετανία: Ήπιε 24 μπίρες και σκότωσε την ερωμένη του πάνω στο σεξ!

Ήταν ένα κυριακάτικο πρωινό, όταν η 29χρονη Λουίζ Πάιμπους, έφτιαχνε το πρωινό της και αναρωτιόταν πού στο καλό είχε περάσει πάλι τη νύχτα  και πόσο είχε πιεί ο 32χρονος σύζυγός της, Σαμ, όταν δύο αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους στην πόρτα της, σ’ ένα γραφικό χωριό της Κομητείας του Ντάραμ στη Βορειοανατολική Αγγλία. Με σοβαρό ύφος, της είπαν ότι ο άντρας της είχε συλληφθεί για κάποιο αδίκημα που δεν μπορούσαν να της αποκαλύψουν εκείνη τη στιγμή και πως ήθελαν να κάνουν έρευνα στο σπίτι. Αρχικά πίστεψε πως είχε γίνει κάποιο λάθος, αυτά όμως που έμαθε στη συνέχεια έκαναν κομμάτια όχι μόνον τον γάμο της, αλλά και ολόκληρη τη ζωή της.
Όταν οι αστυνομικοί την ρώτησαν «Σε έπνιγε ποτέ ο Σαμ στο κρεβάτι;», η Λουίζ κατάλαβε πως όσα έτρεμε είχαν γίνει πραγματικότητα. Ο σύζυγός της είχε πιει 24 μπουκάλια μπύρα πριν στραγγαλίσει μέσα στο διαμέρισμά της στο Ντάρλινγκτον την 33χρονη  ερωμένη του Σόφι Μος, μια ευάλωτη  ψυχικά νεαρή γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών, κατά τη διάρκεια αυτού που περιγράφτηκε πριν από λίγες ημέρες στο δικαστήριο ως «άγριο συναινετικό σεξ».
  
Πρόθεση ή αμέλεια;
Αρχικά κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο Σαμ Πάιμπους ισχυρίστηκε ότι η Σόφι  «με ενθάρρυνε και απολάμβανε την πίεση που ασκούσα στο λαιμό της κατά τη διάρκεια  του σεξ στα τρία χρόνια που είχαμε σχέση».

Σόφι

Η Εισαγγελία ωστόσο στη συνέχεια μετέβαλε την κατηγορία σε ανθρωποκτονία από αμέλεια και ο Πάιμπους  καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκιση, αφού ο δικαστής του Μίντλεσμπρο,  Πολ Γουότσον, δέχτηκε ότι ο Πάιμπους  δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και  ήταν πραγματικά μετανοημένος. Μια κατηγορία ανθρωποκτονίας από πρόθεση  μπορεί να επισύρει ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της Λουίζ, θεωρούν αλλοπρόσαλλο  το γεγονός ότι ο Πάιμπους -παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε ότι σκότωσε μια γυναίκα- θα εκτίσει τόσο μικρή ποινή φυλάκισης. «Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί έναν «χλευασμό» της Δικαιοσύνης απέναντι τις γυναίκες… Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι του επιβλήθηκε μια τόσο μικρή ποινή για την αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής και ένιωσα πως είχα το καθήκον να δραστηριοποιηθώ για να κάνω κάτι. Αυτός είναι ο λόγος που μετά από τη σιωπή, που κράτησα για επτά μήνες, αποφάσισα να μιλήσω», δήλωσε πρόσφατα η Λουίζ η οποία πιστεύει ότι η εύθραυστη ψυχοσύνθεση της Σόφι ώθησε αστυνομία και δικαστήριο στο να την αντιμετωπίσου ως «πολίτη δεύτερης…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: