Το εμβόλιο ιλαράς «ασπίδα» ενάντια στην COVID-19 | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Το εμβόλιο ιλαράς «ασπίδα» ενάντια στην COVID-19 | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Το εμβόλιο ιλαράς- ερυθράς – παρωτίτιδας (MMR) φαίνεται να αποτελεί «ασπίδα» ενάντια στη νόσο COVID-19, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση ανοιχτής πρόσβασης της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας «mBio».

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια και οι συνεργάτες τους είδαν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων IgG ενάντια στην παρωτίτιδα (πρόκειται για τα αντισώματα που δείχνουν πιο μακροπρόθεσμη ανοσία σε ένα παθογόνο σε σύγκριση με τα αντισώματα ΙgM) εμφανίζουν αντίστροφη συσχέτιση με τη δριμύτητα της COVID-19 σε ασθενείς που ανέρρωσαν από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός και είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο MMR. Κοινώς τα εμβολιασμένα με MMR άτομα είχαν λιγότερο σοβαρή νόσηση από COVID-19.

Η αντίστροφη σύνδεση και η εξήγηση για την παιδική «ανοσία»

«Ανακαλύψαμε μια στατιστικά σημαντική αντίστροφη σύνδεση μεταξύ των επιπέδων των αντισωμάτων ενάντια στην παρωτίτιδα και της σοβαρότητας της νόσου COVID-19 σε άτομα κάτω των 42 ετών που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο MMR» ανέφερε ο Τζέφρι Γκολντ, πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης World Organization στην Τζόρτζια που ήταν κύριος συγγραφέας της νέας μελέτης και προσέθεσε ότι «τα ευρήματα αυτά έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενα που αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο MMR μπορεί να δρα προστατευτικά ενάντια στην COVID-19. Μπορούν επίσης να εξηγήσουν για ποιον λόγο τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά νόσησης σε σύγκριση με τους ενηλίκους καθώς και πολύ χαμηλότερα ποσοστά θνητότητας. Η πλειονότητα των παιδιών υποβάλλεται στον πρώτο εμβολιασμό με MMR στους 12 ως 15 μήνες ζωής ενώ λαμβάνει δεύτερη δόση του εμβολίου στις ηλικίες τεσσάρων έως έξι ετών».

Στο πλαίσιο της μελέτης οι ερευνητές μοίρασαν 80 εθελοντές σε δύο ομάδες. Στη μία ομάδα περιελήφθησαν 50 άτομα που είχαν εμβολιαστεί στο παρελθόν με το εμβόλιο MMR και διέθεταν αντισώματα IgG ενάντια στην παρωτίτιδα. Στη δεύτερη ομάδα συμμετείχαν 30 άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί με MMR. Οπως προέκυψε υπήρχε σημαντική αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ των επιπέδων των αντισωμάτων στην παρωτίτιδα και της βαρύτητας της νόσου COVID-19.

Τα επίπεδα αντισωμάτων και η βαρύτητα της COVID-19

Συγκεκριμένα στην ομάδα που είχε λάβει το MMR, τα άτομα που διέθεταν τα υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων {134-300 AU (absorbance units)/ml} εμφάνιζαν είτε «λειτουργική» ανοσία στην COVID-19 ή ήταν ασυμπτωματικά. Τα άτομα με ήπια συμπτώματα COVID-19 διέθεταν επίπεδα αντισωμάτων IgG στην παρωτίτιδα κάτω από 134 AU/ml. Τα άτομα με μέτρια συμπτώματα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: