Το Κατάρ εξετάζει τη συμμετοχή μόνο για εμβολιασμένους παίκτες στο Μουντιάλ

Το Κατάρ εξετάζει τη συμμετοχή μόνο για εμβολιασμένους παίκτες στο Μουντιάλ

Σε συζητήσεις με τη FIFA και τις υγειονομικές αρχές βρίσκεται το Κατάρ, που θα διοργανώσει το επόμενο Μουντιάλ, και πιέζει για να επιτευχθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ποδοσφαιριστών. Το ζήτημα έχει τεθεί αρκετές φορές στο τραπέζι από τις διεθνείς ομοσπονδίες, αλλά έχει παραμένει στάσιμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Athletic εξετάζονται διάφορες επιλογές, μία εκ των οποίων είναι να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι παίκτες, τη στιγμή που ορισμένοι σύλλογοι έχουν στα ρόστερ τους ποδοσφαιριστές που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή βέβαια, προτείνεται και η εναλλακτική των τεστ ανίχνευσης του ιού ανά τρεις ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά το φίλαθλο κοινό, όπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός της χώρας, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί. Το Κατάρ συνεχίζει τις συζητήσεις με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, προκειμένου να βρεθεί μία λύση από κοινού, δεδομένου πως υπάρχει ο κίνδυνος της απουσίας σημαντικών σταρ εξαιτίας της άρνησής τους να εμβολιαστούν.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: