Το καταστροφικό για τον ψηφιακό κόσμο 2022 μέσα από τα μηνύματα του Έλον Μασκ

Logo Image

Μπορεί ένα δικαστικό έγγραφο να εξηγήσει το καταστροφικό 2022 για τους κολοσσούς του ψηφιακού κόσμου; Αν αυτό περιλαμβάνει τα γραπτά μηνύματα του Έλον Μασκ, έως πρόσφατα πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη, οραματιστή επιχειρηματία, αλλά και άκρως αποτυχημένου διευθυντή του Twitter για τους λίγους μήνες που έχει αναλάβει τη θέση, τότε πράγματι αποκαλύπτει πολλά.

Το «Πειστήριο H», όπως ονομάζεται το έγγραφο, κατατέθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στο Court of Chancery του Delaware, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης του Έλον Μασκ με το Twitter. Eίναι ένα υπολογιστικό φύλλο που περιλαμβάνει τα προσωπικά μηνύματα μεταξύ του πανίσχυρου επιχειρηματία και των φίλων, συνεργατών και συμβούλων του, ενώ συζητούν την εξαγορά μίας από τις πιο σημαντικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. Και η συζήτηση είναι σε όρους… καφενείου.

Τα μηνύματα αποκαλύπτουν «πόσο μη εντυπωσιακοί, χωρίς καθόλου φαντασία, ακόμη και συκοφαντικοί» είναι οι ισχυροί άνδρες στην επικοινωνία του με τον Μασκ. Σε μια χρονιά που είναι γεμάτη από αποκαλύψεις για τον ψηφιακό κόσμο—από τις διαρροές του Peiter Zatko  έως τον ισολογισμό της FTX και τα «Αρχεία του Twitter», το  «Πειστήριο H» είναι ίσως το πιο σημαντικό. Και τούτο γιατί τα γραπτά μηνύματα του Μασκ ρίχνουν φως σε δύο από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές καταρρεύσεις του 2022.

Τα μηνύματα είναι ένας οδηγός για τα γεγονότα που οδήγησαν τελικά τον Μασκ στο να αγοράσει το Twitter – μια απόφαση που έχει ρίξει την καθαρή του αξία, τον έχει βαρύνει με νέα χρέη, αλλά και έχει οδηγήσει στη γρήγορη διάβρωση της φήμης του ως έξυπνου επιχειρηματία. Δίνουν όμως στοιεία και για τον Sam Bankman-Fried, τον ιδρυτή του πλέον χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, ο οποίος συνελήφθη στις Μπαχάμες όταν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς τον κατηγόρησαν για εξαπάτηση επενδυτών και πελατών.

Η εξαγορά του Μασκ στο Twitter και η πτώση της αυτοκρατορίας του SBF είναι δύο από τις πιο συμβολικά ηχηρές ιστορίες αποτυχίας στον ευρύτερο κλάδο τεχνολογίας το 2022. «Είναι ο τρόπος με τον οποίο με τον οποίο η διαφημιστική εκστρατεία της Silicon Valley χτυπά στους βράχους της πραγματικότητας»σχολιάζει ο Atlantic.

Σίγουρα δεν μπορεί να ευθύνονται δύο άνθρωποι, ο Mασκ και ο SBF για όλες τις σοβαρές προκλήσεις στον χώρο που έφεραν μεταξύ άλλων μαζικές απολύσεις στη Meta, το Twitter, τη Microsoft, την Amazon, τη Snap, αλλά και πυροδότησαν αντιπαραθέσεις για το εάν πλησιάζουμε στο τέλος της εποχής των social media.

Ωστόσο τα μηνύματα του Μασκ και των φίλων του αποκαλύπτουν μια παρακμή, μια αδικαιολόγητη αυτοπεποίθηση και μια…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: