Το μαγαζάκι της κεντρικής οδού

Το μαγαζάκι της κεντρικής οδού

Υπόθεση
Ο Τόνο είναι ένας τεμπέλης αλλά τίμιος μαραγκός που ζει με την καταπιεστική και ματαιόδοξη γυναίκα του. Οι αρχές, με τη μεσολάβηση του ανήθικου γαμπρού του, τον διορίζουν διευθυντή ενός μικρού μαγαζιού που ανήκει σε μία γριά εβραία χήρα, τη Ροζαλία.
Το σενάριο βασίστηκε σε ένα μυθιστόρημα του Λάντισλαβ Γκρόσμαν, ο οποίος μαζί με τους δύο σκηνοθέτες, έγραψε και το σενάριο για μια ταινία για τη μαζική δολοφονία των κατοίκων του χωριού από τα γερμανικά στρατεύματα ως αποτέλεσμα της δειλίας των ανταρτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Μια ταινία με πολύ ασυνήθιστες αντιθέσεις. Φαίνεται σαν κωμωδία για έναν άνθρωπο που έχασε την τύχη του και για διαφόρους λόγους συνεχίζει να περιπλέκει τη ζωή του. Ένα μέρος της ταινίας θυμίζει κλασικές κωμωδίες και ένα άλλο είναι νεορεαλιστικό δράμα. Στην σκηνοθεσία υπάρχει σε σημαντικό βαθμό  σχέση   μεταξύ  των αντιθέσεων και των ψυχολογικών στοιχείων της ιστορίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: Έλμαρ Κλος, Γιαν Καντάρ
Σενάριο: Λαντισλάβ Γκρόσμαν
Παίζουν: Μικουλάς Λαντιζίνσκι, Χάνα Σλίβκοβα, Ίντα Καμίνσκα, Φράντιζεκ Ζβαρίκ, Γιόζεφ Κρόνερ, Μάρτιν Χόλι, Αλόιζ Κράμαρ, Άνταμ Ματέικα
Διάρκεια: 128′
Χώρα: Τσεχοσλοβακία
Έτος: 1965

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: