Το Mission 44 του Χάμιλτον υποστηρίζει νέους από αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες

Το Mission 44 του Χάμιλτον υποστηρίζει νέους από αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες

Ο Λιούις Χάμιλτον ανακοίνωσε τη δημιουργία του ιδρύματος Mission 44, που θα βοηθήσει στην ανέλιξη νέων Βρετανών από “ελλιπώς εκπροσωπούμενες” κοινωνικές ομάδες – και, επίσης, τη νέα φιλανθρωπική πρωτοβουλία “Ignite” σε συνεργασία με τη Mercedes για την υποστήριξη της διαφορετικότητας στο motorsport.

Ο πρωταθλητής της Formula 1 έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια έντονη ευαισθησία και κινητικότητα στα θέματα του αποκλεισμού κοινωνικών ομάδων από την ανέλιξη στους αγώνες αυτοκινήτου, παράλληλα με την ένθερμη υποστήριξη και προώθηση του κινήματος ‘black lives matter’.

Έχει θεσπίσει την επιτροπή “Hamilton Commision”, η οποία πρόσφατα συνέταξε μια αναλυτική έκθεση σχετικά με τους φραγμούς που αντιμετωπίζουν οι έγχρωμοι αθλητές καθώς επιχειρούν να εξελίξουν την καριέρα τους στο motorsport στη Βρετανία.

Ένας από τους πρώτους και βασικούς στόχους του ιδρύματος Mission 44 είναι να διασφαλίσει περισσότερη ισότητα τόσο στο σύστημα εκπαίδευσης των Βρετανών αθλητών που προέρχονται από αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες, όσο και στην πρόσβασή τους στον χώρο των αγώνων.

Η χρηματοδότηση ύψους 23,4 εκατομμυρίων Ευρώ (20 εκατ. λιρών) του Χάμιλτον θα χρησιμοποιηθεί για την “υποστήριξη του έργου του Mission 44, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης οργανισμών και προγραμμάτων που κλείνουν το χάσμα στα συστήματα εργασίας και εκπαίδευσης”.

Η πρωτοβουλία ‘Ignite’ (“πυροδότηση”), που εντάσσεται στις ενέργειες του Mission 44 και έχει την υποστήριξη και της Mercedes, θα εστιάσει στην εκπροσώπηση “διαφορετικών ομάδων μαθητών που σπουδάζουν STEM (σ.σ.: Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανολογία, Μαθηματικά) καθώς και γενικότερες ειδικότητες που σχετίζονται με την βιομηχανία [του motorsport]“.

Με λίγα λόγια, η πρωτοβουλία του Χάμιλτον αποσκοπεί να διευκολύνει την πρόσβαση στη βιομηχανία του motorsport ανθρώπων που δεν έχουν τα μέσα για να το πετύχουν, να διευρύνει τη “δεξαμενή” των διαθέσιμων ταλέντων με ανθρώπους που για κοινωνικούς λόγους δεν είναι καθόλου εύκολο να ενταχθούν σε αυτήν.

Ο Χάμιλτον είπε, σχετικά: “Στα πρώτα στάδια της ζωής μου, είχα από πρώτο χέρι την εμπειρία να προέρχεσαι από ένα ελλιπώς εκπροσωπούμενο υπόβαθρο και πώς μπορεί αυτό να επηρεάσει το μέλλον σου. Αλλά, ευτυχώς για μένα, ήμουν σε θέση να ξεπεράσω αυτές τις προβλέψεις μέσω της ευκαιρίας και της υποστήριξης. Θέλω να διασφαλίσω ότι νέοι από παρεμφερές υπόβαθρο θα μπορέσουν να κάνουν το ίδιο”.

“Η υποστήριξη των φιλοδοξιών των ελλιπώς εκπροσωπούμενων νέων ανθρώπων ήταν πάντοτε σημαντική για μένα, και η Mission 44 αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μου να δημιουργήσω…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: