Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται  με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Από Καρδιάς» και με στόχο τη στήριξη του αθλητισμού και την πρόσβαση αθλητών Α.με.Α. σε προγράμματα σπουδών υψηλής ποιότητας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο υπέγραψε πρόσφατα σύμφωνο συνεργασίας με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

Η συνεργασία προβλέπει μεταξύ άλλων την παροχή, ετησίως, δύο υποτροφιών σε εγγεγραμμένους αθλητές της ΕΑΟΜ – ΑμεΑ, οι οποίοι επιθυμούν να φοιτήσουν σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με διακεκριμένα διεθνή πανεπιστήμια. 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνεται η υποστήριξη αθλητικών γεγονότων και διοργανώσεων, καθώς και κοινωνικών και εκπαιδευτικών δράσεων. Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών Προπονητικής, Διοίκησης Αθλητισμού, Αποκατάστασης, Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Διαιτολογίας, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών να συμμετέχουν και να προσφέρουν εθελοντικά σε εκδηλώσεις της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ. Παράλληλα, προάγεται η διοργάνωση σεμιναρίων ή/και θεματικών παρουσιάσεων από την Ομοσπονδία προς τους φοιτητές του Κολλεγίου.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη στην έδρα της ομοσπονδίας, στο ΟΑΚΑ. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Διαμαντής, ενώ εκ μέρους της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ παρέστη η Πρόεδρος της ομοσπονδίας κα. Ιωάννα Καρυοφύλλη, η οποία δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία που είναι αθλητικού, εκπαιδευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου θα έχει πολλά να προσφέρει στην Ομοσπονδία μας στο μέλλον». 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης για την υπογραφή της συμφωνίας οι παρευρισκόμενοι είχαν, επιπλέον, την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον «χρυσό» Παραολυμπιονίκη του στίβου, Νάσο Γκαβέλα καθώς και με τον προπονητή του Νέστορα Κολοβό.

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο: 

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: