Το Μπατούμι που θυμίζει Ελλάδα

Το Μπατούμι που θυμίζει Ελλάδα

Η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει το απόγευμα του Σάββατου (9/10, 19:00, Open TV + Cosmote 1HD, Live από το SPORT24) τη Γεωργία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένα ματς το οποίο θα γίνει στο Μπατούμι το οποίο θυμίζει… Ελλάδα.

Μέχρι το 1921 στην πόλη όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση ζούσαν πολλοί Έλληνες αλλά τώρα μένουν ελάχιστοι απόγονοι τους που όμως δεν μιλούν ελληνικά. Όλα στο Μπατούμι όμως θυμίζουν Ελλάδα καθώς εδώ κατέληξε η Αργοναυτική Εκστρατεία.

Αυτό έχει σαν απτοέλεσμα η Ελλάδα να αφήσει το στίγμα της στο Μπατούμι. Συγκεκριμένα ονόματα δρόμων είναι γραμμένα στα ελληνικά, στην κεντρική πλατεία υπάρχει το άγαλμα της Μήδειας με το Χρυσόμαλλο Δέρας και κοντά της το άγαλμα του Ποσειδώνα.

Μάλιστα μέχρι το 1921 υπήρχε και ελληνικό προξενείο στο Μπατούμι και εκδιδόταν και ελληνική εφημερίδα ενώ στην παλιά πόλη του Μπατούμι υπάρχει και το σπίτι που είχε ζήσει ο Καζαντζάκης.

Την ίδια ώρα Έλληνας είναι και ο διευθυντής του ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η Εθνική Ελλάδας ενώ 6 άτομα από την ελληνική πρεσβεία στη Γεωργία επισκέφτηκαν την ελληνική ομάδα αποστολή και θα βρεθούν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Δείτε εικόνες από το Μπατούμι:

Το Μπατούμι που θυμίζει Ελλάδα Το Μπατούμι που θυμίζει Ελλάδα Το Μπατούμι που θυμίζει Ελλάδα Το Μπατούμι που θυμίζει Ελλάδα Το Μπατούμι που θυμίζει Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: