Το μυρωδικό που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα σου – Shape.gr

Το μυρωδικό που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα σου - Shape.gr

Το δεντρολίβανο είναι το συστατικό που μπαίνει δυναμικά σε όλο και περισσότερα προϊόντα περιποίησης, αφού οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα.

Τι προσφέρει το δεντρολίβανο;
Το εκχύλισμα δεντρολίβανου (ροζμαρινικό οξύ), καταπραϋνει την επιδερμίδα βοηθώντας δίνοντας έτσι λύση σε περιπτώσεις όπως το έκζεμα και η ακμή. Όπως εξηγεί η Dr. Selena Langdon, ιατρική διευθύντρια και founder του Berkshire Aesthetics, «το δεντρολίβανο εκτός από αντιοξειδωτικές ιδιότητες, διαθέτει επίσης αντιμικροβιακές, αντφλεγμονώδεις και αντιικές. Αυτό σημαίνει πως δρα απευθείας στα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ακμή. Επιπλέον, οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες ενισχύουν τα τριχοειδή αγγεία, συμβάλλοντας στη μείωση των σημείων γήρανσης στο δέρμα, ενώ διεγείρουν τη βιολογική δραστηριότητα και την ανάπτυξη των κυττάρων για τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων».

Τι να προσέξεις;
Το εκχύλισμα δεντρολίβανου, σε αντίθεση με το έλαιο, έχει αρκετά έντονο άρωμα, οπότε αν έχεις ευαισθησία σε προϊόντα με άρωμα, τότε καλύτερα να το αποφύγεις.
Πηγή: elle.gr

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: shape.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: