Το νέο διαστημοδρόμιο του Ίλον Μασκ έχει ελληνικό όνομα | ΣΚΑΪ

Το νέο διαστημοδρόμιο του Ίλον Μασκ έχει ελληνικό όνομα

Το διαστημοδρόμιο της SpaceX βρίσκεται υπό κατασκευή και θα μπορούσε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στο 2022, όπως ανακοίνωσε ο Ίλον Μασκ, ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι το όνομα της offshore πλατφόρμας, από την οποία θα γίνονται εκτοξεύσεις, είναι Δείμος (Deimos). 

Η πλατφόρμα προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα απογείωσης και προσγείωσης του SpaceX Starship, ενός διαστημικού σκάφους το οποίο σκοπεύει να στείλει ο Μακ στον Άρη. Η SpaceX αγόρασε δύο πετρελαϊκές πλατφόρμες στα ανοικτά των ακτών του Τέξας στις αρχές του τρέχοντος έτους για να τις χρησιμοποιήσει ως «πλωτή» πλατφόρμα εκτόξευσης για το Starship. Οι πλατφόρμες έχουν ονομαστεί Deimos και Phobos, όπως τα φεγγάρια του Άρη.

Ποιος ήταν ο Δείμος

Στην ελληνική μυθολογία ο Δείμος ήταν η προσωποποίηση του τρόμου. Οι Αρχαίοι Έλληνες τον θεωρούσαν γιο του Άρη και της Αφροδίτης ή της Κυθέρειας. Μαζί με τον αδελφό του Φόβο, συνόδευε τον πατέρα του, τον θεό του πολέμου, στα πεδία των μαχών. Οι μορφές τους στόλιζαν τις περίφημες ασπίδες των Αγαμέμνονα και Αχιλλέα.

Πηγή: Business Insider

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: