Το νέο Mercedes Citan στην Ελλάδα

Το νέο Mercedes Citan στην Ελλάδα

Με κινητήρες diesel και βενζίνης, χώρο φόρτωσης 2,9 m3 και ικανότητα έλξης 1,5 τόνοι
Το νέο Mercedes-Benz Citan ήρθε και στην Ελλάδα. Με μικρές εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4.498 χλστ, μεταξόνιο 2.716 χλστ και μήκος χώρου φόρτωσης 3.005 χλστ), διακρίνεται για τον γενναιόδωρο εσωτερικό χώρο, το  μεγάλο ωφέλιμο φορτίο και τις πολλαπλές δυνατότητες χρήσεων κυρίως για επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και διανομών εντός πόλης.
Το Citan διατίθεται στην επαγγελματική έκδοση Van και στην επιβατική έκδοση Tourer. Οι συρόμενες πόρτες μεγάλου ανοίγματος στην αριστερή και δεξιά πλευρά του οχήματος, καθώς και το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης προαιρετικά, προσφέρουν άνετη πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο και εύκολη φόρτωση του οχήματος. Το όχημα παρέχει επίσης εκτενή εξοπλισμό ασφάλειας, υψηλό επίπεδο οδηγικής άνεσης και εντυπωσιακές ψηφιακές λύσεις.
Η σχεδίαση του νέου Citan διακρίνεται για τις ισορροπημένες αναλογίες και τις όμορφες επιφάνειες, στοιχεία που μαζί με άλλα του χάρισαν και τον τίτλο  «Διεθνές Van της Χρονιάς 2022», λίγο μετά την επίσημη παρουσίασή του.

Οι συρόμενες πόρτες προσφέρουν μεγάλο άνοιγμα μεγέθους 615 χλστ και στις δύο πλευρές του οχήματος ενώ το ύψος του ανοίγματος στον χώρο φόρτωσης είναι 1059 χλστ. Ο χώρος φόρτωσης είναι εύκολα προσβάσιμος και από το πίσω μέρος, καθώς το κατώφλι φόρτωσης του Van βρίσκεται σε ύψος μόλις 59 χλστ. Επιπλέον, τα δύο φύλλα της πόρτας μπορούν να ασφαλίσουν στις 90 μοίρες ή να ανοίξουν κατά 180 μοίρες φτάνοντας μέχρι τα πλαϊνά τοιχώματα του οχήματος.

Εκτός από το σταθερό διαχωριστικό τοίχωμα (το οποίο διατίθεται με ή χωρίς τζάμι) μεταξύ της καμπίνας οδηγού και του χώρου φόρτωσης, το Citan Van μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με πτυσσόμενο διαχωριστικό. Εάν πρέπει να μεταφερθούν πολύ μεγάλου μήκους αντικείμενα, αυτό το πλέγμα μπορεί να περιστραφεί προς το κάθισμα του οδηγού κατά 90 μοίρες, προτού διπλωθεί προς το κάθισμα του οδηγού και στερεωθεί σε αυτή τη θέση. Το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί επίσης να αναδιπλωθεί δημιουργώντας μια επίπεδη επιφάνεια. Το προστατευτικό πλέγμα κατασκευάζεται από χάλυβα και χρησιμεύει στην προστασία του οδηγού και του συνοδηγού από το φορτίο.
Ασφάλεια και άνεση με και χωρίς φορτίο

Η στιβαρή δομή του αμαξώματος με τα στοιχεία απορρόφησης ενέργειας συμβάλλει στο υψηλό επίπεδο ασφάλειας, σε συνδυασμό με τους έξι αερόσακους στην έκδοση Van και επτά στην έκδοση Tourer στον βασικό εξοπλισμό και την εκτενή γκάμα σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.
Εκτός από τα απαιτούμενα από την νομοθεσία συστήματα ABS και ESP, τα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: news.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: