Το παιδί σας στο Δημοτικό: Γιατί η Εκπαιδευτική Αναγέννηση κάνει τη διαφορά

Το παιδί σας στο Δημοτικό: Γιατί η Εκπαιδευτική Αναγέννηση κάνει τη διαφορά

Η επιλογή του κατάλληλου Δημοτικού Σχολείου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το παιδί θα ζήσει εκεί σχεδόν τα μισά χρόνια της σχολικής του ζωής, ενώ από την Α’ Δημοτικού θα αρχίσει να αποκτά γερές βάσεις, που θα το ακολουθούν στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Οι γονείς το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και αναζητούν ένα περιβάλλον εκπαίδευσης που να παρέχει ουσιαστική παιδεία.
Τι είναι όμως η ουσιαστική παιδεία; Είναι οι γνώσεις που θα καλλιεργήσει το παιδί σας, οι ηθικές αξίες που θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα του, οι κοινωνικές αρχές που θα το ενσωματώσουν στην ομάδα, η ψυχική και η αισθητική καλλιέργεια που βοηθά στη συναισθηματική του ισορροπία.
Κρίσιμο ρόλο σε όλα τα παραπάνω έχουν και οι δάσκαλοι που θα συναντήσουν οι μαθητές στα πρώτα τους βήματα, αλλά και οι σύγχρονες εκπαιδευτικοί μέθοδοι που θα εφαρμόσουν.
Στόχος είναι, τελειώνοντας τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο και λίγο πριν το Γυμνάσιο, τα παιδιά να έχουν αποκτήσει ουσιαστική μόρφωση έχοντας πλήρη αφομοίωση της γνώσης, να έχουν καλλιεργήσει την κριτική τους ικανότητα και τη συνθετική σκέψη, να έχουν ανακαλύψει τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους και να έχουν υιοθετήσει ηθικές αρχές και αξίες.
Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση αποτελεί ένα σχολείο που έχει αναγνωριστεί για την ποιότητα της παιδείας που παρέχει στους μαθητές της σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης: Από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Δημοτικό και από το Γυμνάσιο μέχρι το Λύκειο/GCE A-Levels.
Το Πρόγραμμα διδασκαλίας που εφαρμόζεται στο Δημοτικό Σχολείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης είναι διευρυμένο και καλύπτει τις ανάγκες ενός παιδιού 6 έως 12 ετών και της σύγχρονης οικογένειας με ποικιλία μαθημάτων, με αθλητικές δραστηριότητες και με ένα ευρύ φάσμα Ομίλων και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.
Πιο αναλυτικά, στο μάθημα της Γλώσσας οι μαθητές εξασκούνται στη σωστή και εκφραστική ανάγνωση, μαθαίνουν ορθογραφία, κατανοούν τη γραμματική και το συντακτικό, παράγουν γραπτό λόγο με σωστή δομή και αλληλουχία, αποκτούν ευχέρεια στον προφορικό λόγο, καλλιεργούν τη φιλαναγνωσία, αξιοποιούν μνημοτεχνικές μεθόδους και εμπεδώνουν όλα όσα διδάσκονται μέσα από ένα ομοιογενές ακαδημαϊκό επίπεδο.
Τα Μαθηματικά προσεγγίζονται με πολυεπίπεδη μέθοδο σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές να αποκτούν θετική στάση απέναντι στο μάθημα, να ασκούν τη λογική και τη φαντασία τους, να αναπτύσσουν τη λογική και τη μαθηματική τους σκέψη, να αποκτούν ευχέρεια στην πραγματοποίηση υπολογισμών, να μαθαίνουν την…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: