Το πρωτότυπο Renault 5 με αύρα από το μέλλον

Το πρωτότυπο Renault 5 με αύρα από το μέλλον

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Μια σχεδιαστική διασκευή του διάσημου μοντέλου της δεκαετίας του ‘70
Renault R5. Ένα θρυλικό μοντέλο της Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας με επαναστατική εμφάνιση που γρήγορα απέκτησε καλτ status. Από την πρώτη εμφάνιση του μοντέλου, το 1972, η Renault προσωποποίησε την εμφάνισή του μέσω του διάσημου, διαφημιστικού cartoon (Les aventures de Supercar – Οι περιπέτειες ενός Υπεραυτοκινήτου). Tο 5, με τα ιδιαίτερα φώτα του που θύμιζαν μάτια, έμελε να γίνει το αγαπημένο μοντέλο των Γάλλων. Ακριβώς αυτή την εμβληματική σχεδίαση και το αναγνωρίσιμο look ήταν που ήθελε να επιτύχει ο Nicolas Jardin, αναπαράγοντας το αρχικό 5, αλλά χαρίζοντάς του την απαραίτητη μελλοντική αύρα.

Στις 14 Ιανουαρίου που παρουσιάστηκε το σύγχρονο πρωτότυπο 5, έκανε έντονη την παρουσία του στο διεθνή τύπο, προϊδεάζοντας για τον μελλοντικό ηλεκτρικό διάδοχο του R5. Είναι φανερό ότι οι σχεδιαστές του κατάφεραν επιτυχημένα να αναδιατυπώσουν την αισθητική του διάσημου αρχέτυπου του 1972. Χωρίς να καταφεύγει σε ρετρό λύσεις, το σύγχρονο πρωτότυπο αποτυπώνει με ευστοχία τα αναγνωρίσιμα γονίδια του καλτ προγόνου του. Από την καρδιά του Technocentre, την περιοχή όπου γεννιούνται όλα τα concepts και τα μοντέλα του Groupe Renault, o Nicolas Jardin αποκαλύπτει:
«Το έργο μας πάνω στο πρωτότυπο Renault 5 δε βασίστηκε σε ελεύθερο θέμα. Στόχος ήταν να επαναπροσδιορισθεί το θρυλικό R5 και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί ένα νέο project, η μελλοντική εικόνα του διάσημου μοντέλου.»

Για τον επανασχεδιασμό των παιχνιδιάρικων φωτιστικών και φώτων ημέρας, αναφέρει: «όλα ξεκίνησαν από τις γραμμές, τις γωνίες και τις αναλογίες των στοιχείων που αποτελούσαν τα μπροστινά φώτα του αρχικού R5.Κατόπιν, κατά τη διάρκεια δημιουργίας των σκίτσων, τα φωτιστικά έγιναν τελείως διαφορετικά, τόσο στη σχεδίαση όσο και στις αναλογίες τους».

Είναι σμιλευμένα με προσοχή έτσι ώστε στην τελική τους μορφή, η οποία είναι δουλεμένη με περισσή λεπτομέρεια, να αναδύουν μία χαμογελαστή έκφραση, θυμίζοντας μάτια που έχουν ρυτίδες ενώ μισοκλείνουν από το γέλιο. Όσο για τα φώτα ημέρας, τα οποία έχουν τετραγωνισμένο μοτίβο, θυμίζουν έντονα τα φώτα ομίχλης του αρχικού μοντέλου, ενώ εδράζονται στον εμπρός προφυλακτήρα, όπως και στο κλασσικό μοντέλο. «Η κατασκευή τους από τρισδιάστατο κρύσταλλο που είναι κομμένο με laser υψηλής ακριβείας, κάνει σαφείς αναφορές στον κόσμο της αεροδυναμικής και της αεροναυπηγικής».
Για την εκ νέου ανακάλυψη της εμβληματικής έκφρασης του R5, χρησιμοποιήθηκαν υπερ-μοντέρνες τεχνικές. Συγκεκριμένα, αξιοποιήθηκε η τεχνολογία LED matrix που επιτρέπει την κίνηση…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: news.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: