Το πρόβλημα με τον Άρη δεν ήταν το σουτ…

Το πρόβλημα με τον Άρη δεν ήταν το σουτ…

Ο Παναθηναϊκός έχει κάθε λόγο να μην είναι έτοιμος και στο υψηλό επίπεδο που δεδομένα μπορεί να φτάσει, αλλά παιχνίδια όπως αυτό στο Αλεξάνδρειο επιβάλλεται να τα κερδίζει με κάθε τρόπο.

Για τον Παναθηναϊκό και τον χρόνο που χρειάζεται για να γίνει ομάδα τα έχω γράψει πολλές φορές. Και για τους 9 νέους παίκτες και για τον νέο προπονητή. Και για τον τραυματισμό του Ουόλτερς, που «πληγώνει» πολύ την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο που επιχειρεί να βρει χημεία, αλλά και να βγάλει μεγαλύτερη δημιουργία και λύσεις στην επίθεση.

Αλλά ας είμαστε σοβαροί… Αυτές οι υπαρκτές δικαιολογίες στέκονται για έναν τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό ή για τα ματς της Euroleague, κόντρα σε ομάδες από το υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Για τα παιχνίδια της Basket League και ειδικά για αναμετρήσεις κόντρα σε έναν Άρη, που επίσης είναι μια νέα ομάδα με αλλαγές στο ρόστερ της και φυσικά χωρίς τη δυνατότητα για υπερβάσεις.

Στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός ήταν απαράδεκτος. Και δεν είναι μονάχα η εμφανής αδυναμία που αντιμετωπίζει στην επίθεση. Αυτό μπορούν να το δουν όλοι, αλλά σε τέτοια ματς δεν είναι το κυρίαρχο πρόβλημα. Το κυριότερο για εμένα είναι πως αποδείχθηκε πνευματικά ανέτοιμος για να διαχειριστεί την ενέργεια και το πάθος των αντιπάλων του.

Αυτή η αδυναμία που παρουσίασε η ομάδα του Ράντονιτς δικαιολογεί το 0/11 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και όχι η ποιότητά τους ως σουτέρ. Αυτό το πρόβλημα δικαιολογεί και τις 9/19 βολές, αλλά και τα 16 επιθετικά ριμπάουντ του Άρη που του έδωσαν 18 πόντους, τη στιγμή που οι «πράσινοι» είχαν μόλις 4 και 7 πόντους από αυτά.

Εκεί χάθηκε ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα έγιναν και επιμέρους λάθη. Και στο τέλος ατομικά από ορισμένους παίκτες και φυσικά από τον προπονητή της ομάδας. Αλλά επιτρέψτε μου να θεωρώ πως αν η ομάδα είχε μπει όπως πρέπει σε πνευματικό επίπεδο, δεν θα είχε χρειαστεί να φτάσουμε ως εκεί.

Το ακόμα χειρότερο για τους «πράσινους» είναι πως δεν έχουν και την τύχη με το μέρος τους. Δεν εννοώ σε αγωνιστικό επίπεδο. Εκεί τις περισσότερες φορές ορίζεις και μόνος σου την τύχη σου. Ο Παναθηναϊκός στο σημείο που βρίσκεται για να βρει χημεία και να δέσει θέλει όλους τους παίκτες. Ήδη ο Ουόλτερς λείπει σχεδόν 2 εβδομάδες, ενώ από τη Θεσσαλονίκη επιστρέφει με πρόβλημα και ο Ντέρικ Ουίλιαμς.

Κι όλα αυτά πριν από το ιδιαίτερο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js =…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: