Το SPORT24 στο Τόκιο – οι δηλώσεις της Κατερίνας Στεφανίδη: 'Δεν είμαι απογοητευμένη, πέρυσι τέτοια εποχή δεν ήξερα αν θα μπορούσα να κάνω επί κοντώ'

Το SPORT24 στο Τόκιο - οι δηλώσεις της Κατερίνας Στεφανίδη: 'Δεν είμαι απογοητευμένη, πέρυσι τέτοια εποχή δεν ήξερα αν θα μπορούσα να κάνω επί κοντώ'

Η Κατερίνα Στεφανίδη πλησίασε σε ένα δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά τελικά βρέθηκε στην 4η θέση του τελικού στο άλμα επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Παρ’ όλα αυτά, παρουσιάστηκε ευχαριστημένη στις δηλώσεις της, εξηγώντας ότι πιστεύει σε ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις, ακόμα και πανελλήνιο ρεκόρ με τα νέα, μεγαλύτερα κοντάρια που θα χρησιμοποιεί.

Συνέντευξη στην Πηνελόπη Γκιώνη

“Ήμουν με πάρα πολύ μικρά κοντάρια, έκανα κάποια λάθη στο τρέξιμο και ίσως κάναμε μία λάθος επιλογή στα δοκιμαστικά και βιαστήκαμε να ανεβάσουμε κοντάρι. Αυτό με επηρέασε λίγο ψυχολογικά και για αυτό είχε προβλήματα στο 4.50μ. Για να το περάσω πήγαμε πάλι πίσω στο μικρότερο κοντάρι. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που πήγα από μεγαλύτερο σε μικρότερο κοντάρι, και στον προκριματικό και στον τελικό”.

“Μετά τις χαμένες στο 4.50μ κυνηγούσα και ψυχολογικά γιατί ήξερα ότι ήμουν πίσω λόγω προσπαθειών. Το 4.70μ με άγχωσε σίγουρα πιο πολύ αλλά όταν το πέρασα άρχισα να παίρνω τα πάνω μου πως μπορώ να το γυρίσω γιατί ήμασταν μόνο 4. Ήταν όμως μικρό το κοντάρι και ήταν υπέρβαση που έκανα το 4.80μ με αυτό. Έκανα και μία καλή προσπάθεια στο 4.90μ”.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε προβλέψει την τελική τετράδα σε συζήτηση που είχε με τον Λευτέρη Πετρούνια, αλλά όχι τη σειρά: Είχα πει στον Λευτέρη που βρεθήκαμε εδώ ότι είμαστε 4 κοπέλες για μετάλλιο κι ελπίζω να μην είναι η τέταρτη. Και δυστυχώς… Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορώ να είμαι απογοητευμένη, Έκανα την καλύτερη φετινή επίδοσή μου και όλα αυτά σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα και με ένα μικρό κοντάρι”.

Για την αλλαγή στα κοντάρια, η 31χρονη πρωταθλήτρια σχολίασε: Μισό λάθος δικό μου και μισό της επιλογή που κάναμε με τη βιασύνη στην αλλαγή των κονταριών. Πέθανα από την κούραση σε εκείνο το σημείο. Και οι άλλες κοπέλες, αλλά εγώ είχα κάνει τόσα άλματα νωρίτερα. Αφού κάποια στιγμή ήρθε ο γιατρός και είπε στο Μιτς να φάω μία μπανάνα. Νομίζω δεν έχω κάνει ξανά τόσα άλματα σε αγώνα ποτέ”.

Σχολιάζοντας την έκβαση του αγώνα, είπε: Περίμενα ότι θα πάει στο 4.80-4.85μ το μετάλλιο. Αλλά να πω την αλήθεια δεν περίμενα την Μπράντσο να κάνει 4.85μ. Οι άλλες δύο έχουν πάει καλά όλη τη χρονιά οπότε δε με εξέπληξε, αλλά να πω την αλήθεια περίμενα να πάρει τον τίτλο η Σιντόροβα. Θεωρώ ότι ίσως όχι εμένα σήμερα, αλλά τις άλλες 3 τις βοήθησε η απότομη αλλαγή από 4.50μ σε 4.70μ γιατί έφυγαν αρκετές κοπέλες γρήγορα. Αλλά θεωρώ ότι ίσως ήταν λάθος επιλογή αυτή με τα ύψη γιατί το επί κοντώ γυναικών δεν είχε το επίπεδο που είχε το 2019 στην Ντόχα. Τότε το 4.70μ το είχαν περάσει 12,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: