“Τολμηρές τομές” έχει το εργασιακό νομοσχέδιο κατά τον πρωθυπουργό

"Τολμηρές τομές" έχει το εργασιακό νομοσχέδιο κατά τον πρωθυπουργό

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

"Τολμηρές τομές" έχει το εργασιακό νομοσχέδιο κατά τον πρωθυπουργό

Ως αναμέτρηση των δυνάμεων της προοδευτικής σκέψης με τις δυνάμεις της συντήρησης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρωτολογία του στη Βουλή, το εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται σήμερα, με ονομαστική ψηφοφορία όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε “δέκα τολμηρές τομές” στην αγορά εργασίας, και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο φιλεργατικό και βαθιά αναπτυξιακό, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις απεργιακές κινητοποιήσεις λέγοντας ότι “εργαζόμενοι και μη, αναστατώνονται από ξαφνικές απεργίες οι οποίες, αν και συχνά κηρύσσονται παράνομες, τελικά γίνονται ή πραγματοποιούνται από λίγους σε βάρος των πολλών”.

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε την πρόσφατη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λέγοντας ότι συμμετοχή στην απεργία κυμάνθηκε από το 10% έως το 20% ανά Οργανισμό, αλλά “η πρωτεύουσα, όμως, παρέλυσε, επειδή έτσι αποφάσισαν 1, μάξιμουμ 2, στους 10 εργαζόμενους. Ενώ υποτίθεται ότι ο εχθρός ήταν η Κυβέρνηση, τελικά τα θύματα και πάλι ήταν οι πολίτες, ο άρρωστος που ήθελε να πάει στον γιατρό ή η νοικοκυρά που ήθελε να πάει να κάνει τα ψώνια της”.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ζούγκλα της αγοράς» ή «εργασιακό μεσαίωνα», τα όσα περιέγραψε και τόνισε ότι ο νέος νόμος έρχεται να αλλάξει αυτή την κατάσταση για πρώτη φορά μετά το 1982, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θέτει κανόνες στη ζούγκλα και ξεπερνά το μεσαίωνα.

“Απαντά σε παθογένειες του παρελθόντος, σε προκλήσεις του παρόντος, αλλά και σε ζητούμενα του μέλλοντος” είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Όσοι το αμφισβητούν αποδεικνύονται οπαδοί της συντήρησης και της καθήλωσης, ενός καθεστώτος που μάλιστα και οι ίδιοι καταγγέλλουν. Με τα 129 άρθρα του το νομοσχέδιο οικοδομεί στην Πατρίδα μας πια ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκινά κυρώνοντας δύο από τις πιο εμβληματικές Συμβάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, στην εμβέλεια των οποίων κινούνται και οι πιο πολλές από τις ρυθμίσεις του: Τη Σύμβαση 187 για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία και τη Σύμβαση 190 για την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παρενόχλησης στην Εργασία. Νομίζω ότι οι τίτλοι και μόνο αρκούν για να δηλώσουν το περιεχόμενο και τη σημασία τους”.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διασπορά fake news για τοις επιπτώσεις του εργασιακού νομοσχεδίου και απάντησε αναλυτικά στις σχετικές αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ενώ ανέφερε ότι αρκετά από αυτά που σήμερα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν την υπογραφή στελεχών του.

Κατηγόρησε συγκεκριμένα την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι χρησιμοποιεί “το ωμό ψέμα” και “την συνειδητή διαστρέβλωση της αλήθειας στο τώρα, με συνθήματα τρόμου, που μπορεί να μην έχουν περιεχόμενο, αλλά παράγουν εντυπώσεις και τα οποία εκπέμπονται από τα ίδια στόματα που πριν από δύο χρόνια ύψωναν δήθεν το σκιάχτρο της 7ημερης εργασίας που τάχα θα έφερνε η Νέα Δημοκρατία”.

“Σήμερα, βέβαια, μιλάμε για 4ήμερη απασχόληση, κ. Τσίπρα, αλλά για εσάς δεν έχει σημασία η διάψευση των λόγων σας. Σας αρκεί μόνο το δηλητήριο που σπέρνετε” είπε ο…

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: