Τοπική Αυτοδιοίκηση: Απεργία στις 17/1 – Αντιδράσεις για τον τραγικό θάνατο της 45χρονης

Logo Image

Εικοσιτετράωρη απεργία προκήρυξε η ΠΟΠ – ΟΤΑ την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 με συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 10:00 το πρωί, αλλά και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών, επιδιώκοντας παράλληλα συναντήσεις με τους υπουργούς Κωστή Χατζηδάκη και Μάκη Βορίδη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή:

«Το τραγικό γεγονός του θανάτου της 45χρονης εργαζόμενης καθαριότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου ήταν το θέμα της συνεδρίασης του Έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΠ – ΟΤΑ την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023.

Μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι υπήρξε πληθώρα δημοσιευμάτων για μαύρη και αδήλωτη εργασία, ούτε το Υπουργείο Εσωτερικών, ούτε το Υπουργείο Εργασίας, αλλά ούτε και η Δικαιοσύνη παρενέβησαν προκειμένου να διερευνήσουν το γεγονός μέχρι σήμερα, αλλά αντίθετα όλα δείχνουν ότι γίνεται προσπάθεια συγκάληψης.

Είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι, παρά τα αλλεπάλληλα δυστυχήματα και ατυχήματα στην καθαριότητα από εγκληματικό κενό της νομοθεσίας, των ελεγκτικών μηχανισμών και της ατιμωρησίας των υπευθύνων κανείς μα κανείς δεν ασχολείται από την πλευρά της Πολιτείας και της Κυβέρνησης με τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν επιβάλλει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για τους λόγους αυτούς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΠ – ΟΤΑ αποφάσισε:

1. Προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη 17 Ιανουαρίου2023.

2. Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 10:00 το πρωί και θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών (Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 15) καθώς και συνάντηση με τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη.

Προχωράμε με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένους, τον κλάδο αρραγή και μαζικό για να μη μείνει το έγκλημα στο Ξυλόκαστρο ατιμώρητο και για να πάρει η Κυβέρνηση όλα τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να υπάρξει επιτέλους για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρέπεια».

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: