Τοξική ατμόσφαιρα και κορωνοϊός: Το διπλό χτύπημα που απειλεί την Ινδία – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Τοξική ατμόσφαιρα και κορωνοϊός: Το διπλό χτύπημα που απειλεί την Ινδία - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Καθώς ένα πυκνό σύννεφο νέφους τυλιγόταν γύρω από το Νέο Δελχί την Πέμπτη, σηματοδοτώντας την έναρξη της περιόδου της φθινοπωρινής ρύπανσης, γιατροί και επιστήμονες προειδοποίησαν ότι η επιδείνωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας θα μπορούσε να εντείνει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη με την πανδημία.

Ένα από τα πλέον συνηθισμένα συμπτώματα των βαρύτερων κρουσμάτων κοροναϊού είναι η δύσπνοια. Και οι γιατροί τονίζουν ότι αν ο ατμοσφαιρικός αέρας ξαφνικά καταστεί πιο τοξικός, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή την εποχή στη βόρεια Ινδία, ενδέχεται να αυξηθεί και ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού που απαιτούν νοσηλεία – ή καταλήγουν σε θάνατο.

Koρωνοιός: Αποκαλυπτικοί πίνακες – Τα κρούσματα σε όλη τη χώρα τον Οκτώβριο

«Αν δύο εχθροί επιτίθενται στους πνεύμονες, τότε είναι προφανές ότι τα προβλήματα των πνευμόνων θα αυξηθούν»,εξηγεί ο Άρβιντ Κουμάρ, θωρακοχειρούργος και ιδρυτής του Ιδρύματος Φροντίδας των Πνευμόνων στο Νέο Δελχί, μιας ομάδας ενημέρωσης για τα προβλήματα του αναπνευστικού.

Τώρα η Ινδία είναι αντιμέτωπη με δύο σοβαρές υγειονομικές προκλήσεις που επιτίθενται ταυτόχρονα στο αναπνευστικό σύστημα – και σημειώνουν ταυτόχρονα κορύφωση.

Τα κρούσματα κοροναϊού εξαπλώνονται γρήγορα και σε μεγάλη ακτίνα, βάζοντας τη χώρα σε τροχιά για την αρνητική πρωτιά των περισσότερων κρουσμάτων κοροναϊού μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Με 7,3 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν απέχει πολύ από τα 7,9 εκατ. των ΗΠΑ. Και κάθε μέρα, η Ινδία ξεπερνά τις ΗΠΑ κατά περίπου 10.000 νέα κρούσματα, παρά το γεγονός ότι η θνητότητα παραμένει πολύ χαμηλότερη.

Στο βάθος παραμονεύει η τρομερή ατμοσφαιρική ρύπανση της χώρας, που κορυφώνεται κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων δύο δεκαετιών – και μαζί της, η αυξημένη αστικοποίηση και κυκλοφοριακή κίνηση – έχει φέρει τη ρύπανση των ινδικών πόλεων σε οικτρά επίπεδα. Τοξική ατμόσφαιρα και κορωνοϊός: Το διπλό χτύπημα που απειλεί την Ινδία - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Μια από τις πιο μολυσμένες χώρες του κόσμου

Πέρσι, 14 από τις 20 πόλεις με τον πιο επικίνδυνο αέρα στον κόσμο βρίσκονταν στην Ινδία. Οι ειδικοί έχουν περιγράψει λεπτομερώς τους τρόπους με τους οποίους αυτές οι συνθήκες ζωής μπορούν να οδηγήσουν σε εγκεφαλικές βλάβες, αναπνευστικά προβλήματα και πρόωρο θάνατο.

Το φθινόπωρο, μαζί με τη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας μειώνεται και η ταχύτητα των ανέμων, συμπυκνώνοντας τους ρύπους πάνω από τις πόλεις της Ινδίας, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της χώρας. Και οι αγρότες στις κοντινές επαρχίες καίνε τα ξερόκλαδα και τα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: