Τουρκία : Η αντιπολίτευση ζητάει απαντήσεις για τις εκτελέσεις των Τούρκων ομήρων στο Ιράκ – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Τουρκία : Η αντιπολίτευση ζητάει απαντήσεις για τις εκτελέσεις των Τούρκων ομήρων στο Ιράκ

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην τουρκική Βουλή πίεσαν σήμερα την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δώσει απαντήσεις για τις εκτελέσεις 13 Τούρκων ομήρων από μαχητές του PKK στο βόρειο Ιράκ, σε μια «αποτυχημένη διασυνοριακή επιχείρηση διάσωσης», όπως την χαρακτήρισε η αντιπολίτευση.

Αποτυχία της επιχείρησης

Σε μια έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας για τις εκτελέσεις των ομήρων σε μια σπηλιά στην περιοχή Γκάρα του Ιράκ, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να φέρουμε πίσω ζωντανούς τους μάρτυρες μας».

Κορωνοϊός : Πού εντοπίζονται τα 1.121 κρούσματα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς

Οι όμηροι, ανάμεσα τους αστυνομικοί και στρατιωτικοί, αιχμαλωτίστηκαν ως επί το πλείστον από μαχητές του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν το 2015 και το 2016. Η Άγκυρα ανέφερε ότι εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης εναντίον του ΡΚΚ στην περιοχή. Ο Ερντογάν αργότερα άφησε να εννοηθεί ότι η επιθετική επιχείρηση είχε επίσης στόχο τη διάσωση των Τούρκων ομήρων.

Την Τετάρτη, την ημέρα που εξαπολύθηκε η επίθεση, ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι σύντομα θα ανακοινώσει κάποια απροσδιόριστα «καλά νέα».

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) – ζήτησε από την κυβέρνηση να υποδείξει τους υπευθύνους «για την αποτυχία της επιχείρησης που εξαπολύθησε για τη διάσωση των 13 πολιτών μας» και επέκρινε τον Ερντογάν για την υπονόμευση του απορρήτου της επίθεσης.

«Το χώμα βάφτηκε με το αίμα των 13 αδελφών μας. Θα μπορούσαν να είχαν επιστρέψει στην Τουρκία», είπε. Ο στρατός «πραγματοποίησε μια επίθεση με τύμπανα και τρομπέτες. Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι υπεύθυνος για τους 13 μάρτυρες μας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βασιζόμενες κυρίως σε αεροπορικές επιδρομές, τουρκικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια αρκετές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ εναντίον του ΡΚΚ, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική ομάδα από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδοποίηση

Ο Αϊτούν Τζιράι, ένας βουλετής από το αντιπολιτευόμενο κόμμα Iyi, κατέθεσε ερώτηση στον (υπουργό Άμυνας) Χουλουσί Ακάρ γιατί η αποστολή διάσωσης αντιμετωπίστηκε όπως άλλες επιθέσεις, λέγοντας ότι οι αεροπορικές επιθέσεις ενήργησαν ως ειδοποίηση στους Κούρδους αντάρτες.

Ενημερώνοντας το…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: