Τουρκία: Πού είναι οι Γερμανοί τουρίστες; Βοήθεια από Γερμανία – «ξανθό γένος» προσδοκούν οι γείτονες | ΣΚΑΪ

Τουρκία: Πού είναι οι Γερμανοί τουρίστες; Βοήθεια από Γερμανία - «ξανθό γένος» προσδοκούν οι γείτονες

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν ένα φιάσκο για τον τουρισμό στην Τουρκία, έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της οικονομίας στη χώρα. Λόγω των περιοριστικών μέτρων οι περισσότεροι τουρίστες δεν μετακινήθηκαν. Σύμφωνα με την Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία (TUIK) η τουριστική μείωση ήταν της τάξης του 70% σε σχέση με το 2019, δηλαδή 15,9 λιγότεροι τουρίστες. Φέτος μόνο λίγοι τούρκοι τουριστικοί πράκτορες πιστεύουν ότι η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη. Όμως, επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, μια καλή είδηση γέννησε μία σπίθα ελπίδας στον κλάδο, ότι φέτος θα μπουν και πάλι χρήματα στα ταμεία τους. Επειδή ο δείκτης θετικότητας (κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα) μειώθηκε στα 51 κρούσματα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να αφαιρέσει την Τουρκία από το κατάλογο των περιοχών μετα τα πιο υψηλά ποσοστά μεταδοτικότητας και να την αξιολογήσει ως “περιοχή κινδύνου”, με αποτέλεσμα να αίρονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Από τις 6 Ιουνίου όποιος επιστρέφει από την Τουρκία δεν θα χρειάζεται να μπαίνει σε υποχρεωτική καραντίνα.

Θα έρθουν περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες;

Μετά την ευχάριστη αυτή εξέλιξη πολλά πρακτορεία ταξιδίων, ξενοδοχεία και παραθεριστικές περιοχές ελπίζουν ότι θα υποδεχθούν πολλούς Γερμανούς τουρίστες. Ο Φερτίχ Σενέλ, πρόεδρος του Συνδέσμου Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (COOP TRR) στη Γερμανία εμφορείται από αισιοδοξία. “Ο αριθμός των λοιμώξεων πέφτει σταθερά, όσοι τουρίστες επιστρέφουν χρειάζονται ένα αρνητικό τεστ από την Τουρκία, ενώ οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζονται καν τεστ. Όλα αυτά συμβάλλουν στην αύξηση της ζήτησης, λόγω της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών παρατηρούμε αύξηση του ποσοστού κρατήσεων”. Ο Σενέλ προσθέτει παρόλα αυτά ότι θα πρέπει να περιμένει κανείς το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο. Και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των μεταλλάξεων που θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα. “¨Παρόλα αυτά, εάν η σημερινή τάση διατηρηθεί, ελπίζουμε ότι θα συνεχιστούν οι πολλές κρατήσεις τις επόμενες εβδομάδες”. Ο Τζεμ Πολατόγλου, εκπρόσωπος της πλατφόρμας τουρκικών ταξιδιωτικών γραφείων, είναι λιγότερο αισιόδοξος, και επισημαίνει ότι η αύξηση των τελευταίων κρατήσεων αφορούσε πελάτες της τελευταίας στιγμής.

„Μακροπρόθεσμα υπολογίζουμε πολύ λιγότερους τουρίστες σε σύγκριση με τις χρονιές προ πανδημίας. Δεν πρόκειται να προσεγγίσουμε το επίπεδο, που θα μας επιτρέψει να εξισορροπήσουμε τις ζημιές. Τα ποσά δεν θα είναι τα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: