Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στην Αθήνα με φόντο τις δηλώσεις Ερντογάν – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στην Αθήνα με φόντο τις δηλώσεις Ερντογάν - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων βρίσκονται οι απειλές του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα, μετά το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας. Η αναφορά Ερντογάν ότι «η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία» και ότι «η Αθήνα σέρνεται σε βάλτο» χαρακτηρίζονται ως προειδοποιήσεις προς την ελληνική πλευρά από την Άγκυρα, παράλληλα με την προβολή των «κοινωνικών» μέτρων που ανακοίνωσε ο τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα εκλήθη στο τουρκικό ΥΠΕΞ και ο έλληνας πρεσβευτής στην Άγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης, με την Τουρκία να διαμαρτύρεται για ακόμα μία φορά για την «στρατικοποίηση των νησιών» και να στοχοποιεί Σάμο και Λέσβο, παραπονούμενη και για την ελληνοαμερικανική συνεργασία.

Διαβάστε επίσης: Απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας: «Οι ΗΠΑ δεν θα σας σώσουν»

«Η Ελλάδα σέρνεται σε βάλτο» είναι το πρωτοσέλιδο της Sabah. Σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Εκδώσαμε νότα διαμαρτυρίας σε Ελλάδα και ΗΠΑ», η Sabah αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Άγκυρα είναι εξοργισμένη από την παράνομη ανάπτυξη αμερικανικών τεθωρακισμένων από την Ελλάδα στα νησιά Λέσβο και Σάμο. Το Υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε νότα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ».

«Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς»

«Πολύ σκληρές προειδοποιήσεις για τα νησιά στην Αθήνα: Δεν είσαι ίση μας». «Η πιο σκληρή αντίδραση στην Ελλάδα ήρθε από τον Πρόεδρο: Ακολουθούμε βήματα που μυρίζουν πρόκληση. Η Ελλάδα δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ισότιμος συνομιλητής μας» αναφέρει στην πρώτη σελίδα της η Milliyet.

Ενώ σε επίσης πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «Διπλή νότα από το Υπουργείο Εξωτερικών»,  η εφημερίδα σημειώνει ότι «η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανάπτυξη αμερικανικών τεθωρακισμένων στα νησιά Λέσβο και Σάμο.

»Ο Έλληνας Πρέσβης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και του ζητήθηκε να σταματήσουν οι παραβιάσεις στα νησιά και να αποκατασταθεί το καθεστώς αποστρατικοποίησης. Ζητήθηκε επίσης από τις ΗΠΑ να σεβαστούν το καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και να λάβουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι δεν χρησιμοποιούνται όπλα κατά παραβίαση του καθεστώτος αυτού». Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στην Αθήνα με φόντο τις δηλώσεις Ερντογάν - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Ο βάλτος

«Η Αθήνα είναι μαριονέτα, σέρνεται σε ένα βάλτο». «Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος Ερντογάν έστειλε μηνύματα τόσο στην Αθήνα, που έχει αυξήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες που το έχουν προκαλέσει όλο αυτό»…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: