Τραμπ : Η άρνηση της ήττας και οι «ύποπτες» αντικαταστάσεις στελεχών – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Τραμπ : Η άρνηση της ήττας και οι «ύποπτες» αντικαταστάσεις στελεχών

Η Έμιλι Μέρφι είναι μάλλον άγνωστη στην Αμερική. Πολύ περισσότερο σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Και όμως ως επικεφαλής της General Services Administration, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας που κατά βάση ασχολείται με την ακίνητη περιουσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και με τις προμήθειές της, είναι αυτή που θα πάρει την απόφαση για να ξεκινήσει η διαδικασία μετάβασης προς την προεδρία Μπάιντεν.

Ο λόγος είναι όταν αυτή επικυρώσει ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νικητής των εκλογών, τότε μπορεί να απελευθερώσει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για τη διαδικασία μετάβασης και κυρίως την τοποθέτηση του προσωπικού της μετάβασης στις κρίσιμες ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Κορωνοϊός : Στο 82% η πληρότητα στις ΜΕΘ – 8 κενές στη Θεσσαλονίκη

Μέχρι τώρα η Μέρφι, που προέρχεται από το ρεπουμπλικανικό κόμμα, δεν έχει προχωρήσει στη σχετική επικύρωση και άρα τυπική διαδικασία μετάβασης δεν έχει ξεκινήσει. Μόλις χθες επικράτησε αλαλούμ με την Πολιτεία της Τζόρτζια όπου ο Μπάιντεν ανακηρύχθηκε νικητής, έπειτα το πήραν πίσω και στη συνέχεια ο κυβερνήτης Μπράιαν Κεμπ δήλωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου πως ο νόμος τον υποχρεώνει να επισημοποιήσει την επικύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Νωρίτερα χθες, ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια, Μπραντ Ράφενσμπεργκερ, πιστοποίησε ότι ο δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Πολιτεία αυτή.

Με τη νίκη του στην Τζόρτζια ο Μπάιντεν εξασφαλίζει 16 μεγάλους εκλέκτορες.

Την ίδια ώρα η ομάδα μετάβασης του Μπάιντεν διαμαρτύρεται ότι η καθυστέρηση στη διαδικασία μετάβασης υπονομεύει τη μάχη κατά του κοροναϊού.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο πρόεδρος Τραμπ εξακολουθεί να μην έχει επισήμως παραδεχτεί την ήττα τους στις πρόσφατες εκλογές και να αφιερώνει μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στην ύστατη προσπάθεια αμφισβήτησης του αποτελέσματος παρά σε άλλα ζητήματα πολιτικής.

Η επιμονή στην αμφισβήτηση του αποτελέσματος

Εκτός από έναν όγκο δικαστικών προσφυγών, που είναι ερώτημα εάν θα έχουν τύχη ενώπιον των δικαστηρίων, οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να καθυστερήσουν την τυπική επικύρωση των αποτελεσμάτων σε αρκετές Πολιτείες, ιδίως σε περιπτώσεις που τους ευνοούν οι συσχετισμοί στις εκλογικές επιτροπές.

Η τυπική επικύρωση των αποτελεσμάτων είναι μια μακρά διαδικασία που κανονικά πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, ημέρα στην οποία τυπικά συγκεντρώνεται το Κολέγιο των Εκλεκτόρων για να κάνει την τυπική διαδικασία εκλογής. Διαφορετικές Πολιτείες έχουν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: