Τρία κρούσματα κορονοϊού στο υπουργείο Πολιτισμού: Κόντρα Μενδώνη – Αναγνωστοπούλου

Έργα Πολιτισμού για τη μετά-λιγνίτη εποχή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τη δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που κατήγγειλε ότι η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, δεν έλαβε τα δέοντα μέτρα μετά από τη διαπίστωση τριών κρουσμάτων του covid-19, στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού προχώρησε σε μία δήλωση
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Η κ. Σία Αναγνωστοπούλου μόλις ανακάλυψε τα τρία κρούσματα covid-19, στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ άδραξε την ευκαιρία να δηλώσει δι’ αυτών την παρουσία της ως νέα τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Το χρονολόγιο των ενεργειών, στις οποίες προέβημεν στο υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και οι ανακοινώσεις της ομοσπονδίας των εργαζόμενων στο υπουργείο, την Πέμπτη 10 και την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, διαψεύδουν απολύτως τα λεγόμενά της. Λάθος θέμα επέλεξε».
Στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ επισυνάπτονται το χρονολόγιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση κρουσμάτων covid-19 στο κεντρικό κτήριο του υπουργείου Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20-22), καθώς και οι δύο ανακοινώσεις της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, που, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για «σημαντικές αποφάσεις για την προστασία των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ από τον κορονοϊό».
Σύμφωνα με το χρονολόγιο των ενεργειών (που επισυνάπτεται) «αποδεικνύεται», όπως καταλήγει η ίδια ανακοίνωση, «ότι το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έλαβε και λαμβάνει καθημερινά όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».
Το χρονολόγιο ενεργειών
«Α. Χρονολόγιο ενεργειών για την αντιμετώπιση κρουσμάτων covid-19 στο κεντρικό κτήριο του Υπουργείου Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20-22)
Ι. Τετάρτη 09-09-2020, ημερομηνία διαπίστωσης ύπαρξης του 1ου επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19.
Την 09.09.2020 παρουσιάσθηκε το πρώτο κρούσμα covid-19 στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αμέσως μετά την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας, η Υπουργός Πολιτισμού, αφού προέβη στις απαραίτητες συνεννοήσεις με τον Υπουργό Υγείας, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ανέθεσε στον Υπηρεσιακό Γραμματέα τον χειρισμό του θέματος σε άμεση συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ:
1. Διασφαλίστηκε, σε συνεργασία με τη γιατρό του Υπουργείου και τους αρμόδιους Γενικούς Διευθυντές, η ομαλή -μη μαζική εκκένωση του κτηρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
2. Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εποπτευόμενων Φορέων, Δημοσιονομικών Αναλύσεων και Χορηγιών τομέα Πολιτισμού της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών έδωσε άμεσα άδεια…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: