Τρωίλος και Χρυσηίδα, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Εθνικό Θέατρο

Τρωίλος και Χρυσηίδα, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Εθνικό Θέατρο

Το κυνικά πικρό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Τρωίλος και Χρυσηίδα», παρουσιάζεται, από τις 11 Μαρτίου 2022, στο Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Ελένη Παπαδάκη (Ρεξ), σε σκηνοθεσία Μαρίας Πανουργιά.
«Τρωίλος και Χρυσηίδα: Υπόθεση
Τροία. Οι Έλληνες έχουν στρατοπεδεύσει έξω από τα τείχη της πόλης. Έχουν διαπλεύσει το Αιγαίο Πέλαγος ζητώντας εκδίκηση για την αρπαγή της Ωραίας Ελένης. Μέσα στα τείχη της Τροίας ένας καινούργιος έρωτας φουντώνει, όλο ορμή και πάθος, ανάμεσα στον μικρότερο γιο του Πρίαμου, τον Τρωίλο, και τη Χρυσηίδα, την κόρη του μάντη Κάλχα.
Στο στρατόπεδο των Ελλήνων, Αγαμέμνονας, Οδυσσέας και Νέστορας καταστρώνουν σχέδια και στρατηγική για να ωθήσουν να μονομαχήσει με τον Έκτορα ο Αίας αντί του αλαζόνα και υπερόπτη Αχιλλέα. Ο Έκτορας επισκέπτεται το στρατόπεδο των Ελλήνων για να ορίσει τις λεπτομέρειες της μονομαχίας και στο περιθώριο της επίσκεψης γίνεται ανταλλαγή αιχμαλώτων. Τότε η Χρυσηίδα ανταλλάσσεται με τον Αντήνορα και μεταφέρεται στη μεριά των Ελλήνων, δίπλα στον πατέρα της. Ο Τρωίλος, που βρίσκεται στην ακολουθία του Έκτορα, παρακολουθεί κρυμμένος στο σκοτάδι την αγαπημένη του να πατάει τους όρκους πίστης και αφοσίωσης που του είχε δώσει.
Ο Έκτορας τραυματίζεται θανάσιμα και η μάχη ανάμεσα σε Τρώες και Έλληνες μετατρέπεται σε γενική σύρραξη. Ο λαβωμένος από τον έρωτα Τρωίλος ρίχνεται στην αναμέτρηση ψάχνοντας γιατρειά στη φωτιά του πολέμου.
Ένα έργο για την τέχνη της μάχης και του έρωτα
Ο Σαίξπηρ αντλεί έμπνευση και υλικό από τα επεισόδια του Τρωικού πολέμου και γράφει μια τραγωδία – ή καλύτερα μια κωμωδία; – για την τέχνη της μάχης και του έρωτα. Αποτυπώνει συναισθήματα και συμπεριφορές που αναδύονται εν βρασμώ, για να τα σχολιάσει αργότερα εν ψυχρώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚόκκαλο, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος

Σκηνοθεσία: Μαρία Πανουργιά

Σκηνικά: Μυρτώ Λάμπρου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Blaine Reininger
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογραφία: Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου
Παίζουν: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Στέλλα Βογιατζάκη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Λάμπρος Γραμματικός, Θανάσης Ζερίτης, Γιάννης Κλίνης, Γιώργος Κριθάρας, Άρης Νινίκας, Θεανώ Μεταξά, Ηλίας Μουλάς, Μάνος Πετράκης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Νάνσυ Σιδέρη
Τιμές Εισιτηρίων: Σάββατο – Κυριακή: Πλατεία, θεωρεία: 18€. Α΄εξώστης 1η, 2η σειρά: 15€. Τετάρτη – Πέμπτη: Γενική Είσοδος 15€. Παρασκευή: Γενική Είσοδος 13€. Περιορισμένης ορατότητας: 10€. Τηλ. ομαδικών κρατήσεων (άνω των 20 ατόμων): 210 – 7001468, εσωτ. 310.
Διάρκεια…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: