Τσίπρας από ΔΕΘ: Κατώτατος μισθός 800 ευρώ, διαγραφή χρεών από την πανδημία

Τσίπρας από ΔΕΘ: Κατώτατος μισθός 800 ευρώ, διαγραφή χρεών από την πανδημία

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, κατάργηση του εργασιακού νόμου Χατζηδάκη, γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ, παρεμβάσεις για τη ακρίβεια σε ρεύμα και βασικά αγαθά,  διαγραφή μέρους των χρεών που προέκυψαν στη διάρκεια της πανδημίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διπλασιασμός των πόρων προς τα πανεπιστήμια, περιορισμός του επιτελικού κράτους και ανασχεδιασμός της κατεύθυνσης των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο νέο μοντέλο διακυβέρνησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και παρουσίασε ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς τον κ.Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι εξαπάτησε τη μεσαία τάξη και υποστηρίζοντας ότι κυβερνά για λογαριασμό μιας μικρής ελίτ. «Ο Μητσοτάκης είναι το χάος» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει απολέσει πλήρως την εμπιστοσύνη των πολιτών. Σημείωσε, μάλιστα, ότι εάν το κόμμα του επικρατήσει στις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, θα δημιουργήσει ένα υπερκομματικό και διευρυμένο πολιτικό σχήμα, με καταξιωμένους ανθρώπους και γνώστες των αντικειμένων.

Το κυρίαρχο συναίσθημα των πολιτών είναι η ανασφάλεια. Την κοινωνική ανασφάλεια την αυξάνει η πολιτική της κυβέρνησης που διευρύνει ραγδαία τις κοινωνικές ανισότητες. Χρειάζεται επιστροφή της πολιτικής και τολμηρές αποφάσεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το βήμα της ΔΕΘ και σημείωσε: 

«Η πατρίδα έχει ανάγκη από μία νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή, μία νέα αρχή για το κράτος και την διακυβέρνηση και για την οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο». Απαιτείται μία ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη» πρόσθεσε. 

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

Αναφερόμενος στα θέματα εργασίας ο Αλ.Τσίπρας εξέφρασε «οργή και αποτροπιασμό για την εταιρεία που εκμεταλλεύτηκε τον άθλιο νόμο για τα εργασιακά και να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε καθεστώς δουλείας», ανακοίνωσε πως στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προβλέπεται «αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ» και τόνισε:
 
«Θα καταργήσουμε το νόμο Χατζηδάκη και θα δημιουργήσουμε ισχυρό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων. Θα αποκαταστήσουμε το ιερό δικαίωμα στην απεργία και θα εφαρμόσουμε πιλοτικά το 35ωρο.»

«Διαγραφή μέρους χρεών της πανδημίας»

Για τα χρέη επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως είναι ήδη έτοιμες οι πρώτες…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: