Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί 1.200 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ σε απόλυση και απώλεια στέγης

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί 1.200 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ σε απόλυση και απώλεια στέγης

Για προειλημμένη απόφαση να οδηγήσει τη ΛΑΡΚΟ σε μαρασμό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τα Σωματεία Εργαζομένων της επιχείρησης, ενώ έθεσε τις «κόκκινες» γραμμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης: διατήρηση της λειτουργίας και της παραγωγικότητας, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Θεωρούμε ότι έχουμε μπροστά μας εξελίξεις που ήταν προδιαγεγραμμένες. Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προαποφασίσει να οδηγήσει σε μαρασμό τη ΛΑΡΚΟ, που είναι μία από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις εξόρυξης νικελίου σε ολόκληρη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Υποστήριξε ότι «αυτό με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τα πράγματα σε απαξίωση και διάλυση της εταιρίας και τους εργαζόμενους στην απόλυση, πράγμα για το οποίο είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πάρα πολύ καιρό». Σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έταξε καλύτερες και περισσότερες δουλειές», για να τονίσει ότι όμως «οδηγεί σήμερα 1.200 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ όχι μόνο στην απόλυση αλλά και την απώλεια στέγης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «αυτό είναι ένα στοιχείο χαρακτηριστικό της πολιτικής αντίληψης του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του», «χαρακτηριστικό μίας αντίληψης για τη δυνατότητα διαχείρισης δημόσιων επιχειρήσεων, διότι δεν πιστεύουν στην αξία του δημόσιου χώρου και εφόσον δεν πιστεύουν δεν μπορούν και να το διαχειριστούν». «Πολύ φοβάμαι», είπε ο κ. Τσίπρας, «ότι οδηγούν μία επιχείρηση σε τέλμα ώστε να μην έχει τη δυνατότητα ούτε ιδιώτης να έρθει για να την κρατήσει σε λειτουργία».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «για εμάς “κόκκινη” γραμμή είναι η διατήρηση της λειτουργίας και της παραγωγικότητας της εταιρίας, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων». Τόνισε ότι αυτή ήταν και μία γραμμή και στρατηγική που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «παρά τις μεγάλες δυσκολίες που και εμείς αντιμετωπίσαμε, δεδομένου ότι πρέπει να σας πω ότι η επιχείρηση αυτή οδηγήθηκε σε ραγδαία πτώση των εσόδων της και διατάραξη των ισολογισμών της σε μία περίοδο που το νικέλιο είχε υπερβολικά υψηλή τιμή, ενώ όταν εμείς διαχειριστήκαμε την περίοδο 2015-2019 το νικέλιο είχε πέσει σε πολύ χαμηλή τιμή, στο ένα τρίτο». Σημείωσε ότι στηρίζει το δίκαιο αίτημα της διατήρησης των θέσεων εργασίας, ενώ προσέθεσε ότι είναι κρίσιμο να αναδειχθεί ένα εναλλακτικό σχέδιο για την διατήρηση της λειτουργίας και της…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: