Τσίπρας: Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσουν για κυβέρνηση συνεργασίας

Τσίπρας: Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσουν για κυβέρνηση συνεργασίας

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου

Δυνατότητα ψηφοφορίας στα μέλη του κόμματος για την επικύρωση ενδεχόμενης απόφασης συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

«Δεσμευόμαστε ότι στο κρίσιμο ερώτημα για το αν θα μπούμε σε κάποια κυβέρνηση δεν θα αποφασίσει ο πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή αλλά η βάση, τα μέλη του κόμματος» είπε. Ερωτηθείς δε από τους δημοσιογράφους εάν θα ψηφίσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση συνεργασίας ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε: «βεβαίως και θα γίνει ψηφοφορία όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη». Παράλληλα χαρακτήρισε καινοτομία τη δυνατότητα που θα δίνεται στα μέλη να αποφασίζουν την συλλογική ηγεσία του κόμματος και όχι μόνο τον πρόεδρο.

Διαχειριστική ανεπάρκεια για την ακρίβεια

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε βολές στην κυβέρνηση για καθυστερημένη αντίδραση και διαχειριστική ανεπάρκεια στο κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα. «Υπάρχει ζήτημα διαχειριστικής ανεπάρκειας. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει ακρίβεια. Δεν έβλεπαν οι άνθρωποι ότι έρχεται η ακρίβεια…» είπε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και υπογράμμισε ότι η ακρίβεια είναι μεν ένα διεθνές φαινόμενο το οποίο, όμως, στη χώρα έχει πολλαπλασιαστεί «εξαιτίας της αδυναμίας του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος». «Η κυβέρνηση δεν είχε τη δυνατότητα να αντιληφθεί ότι ερχόταν ένα τσουνάμι με διαστάσεις μονιμότητας και όχι προσωρινότητας» σημείωσε. Κατήγγειλε μάλιστα ότι οι μεγάλες αυξήσεις τιμών προκαλούν «υπαρξιακό πρόβλημα» για πολλούς συμπολίτες μας, επαγγελματίες και αγρότες που βλέπουν  λογαριασμός 2.000 ευρώ και 1.500 ευρώ.

Άστοχη η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «άκαιρη» και «άστοχη» την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ από την κυβέρνηση και σημείωσε ότι αυτή η απόφαση είναι ένας από τους λόγους που η Ελλάδα έχει από τις πιο ακριβές τιμές ενέργειας στην Ευρώπη.  «Εμείς δεν θα κάναμε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν μέσω ενεργειακής κρίσης» τόνισε και προανήγγειλε ότι η ΔΕΗ θα ανακτήσει το «Δ» στην λειτουργία της αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέψει στην εξουσία. «Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με τις αυξήσεις στο μετοχικό κεφάλαιο, θα υπάρξει αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική και θα δοθεί εντολή για ελέγχους» ανέφερε.

Γιατί πρέπει να μειωθεί τώρα ο ΕΦΚ και να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: