Τζανακόπουλος για Β. Εύβοια: Στο έλεος της κατάστασης οι πολίτες- Ολιγωρία και αδράνεια της κυβέρνησης

Τζανακόπουλος για Β. Εύβοια: Στο έλεος της κατάστασης οι πολίτες- Ολιγωρία και αδράνεια της κυβέρνησης

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που “δεν έκανε απολύτως τίποτα για να θωρακίσει την περιοχή της βόρειας Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, και να προχωρήσει σε αντιπλημμυρικά έργα” άσκησε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλος ενόψει της νέας σημερινής περιοδείας κλιμακίου του κόμματος τόσο στη βόρεια, όσο και στην κεντρική Εύβοια. 

Μιλώντας στον ρ/στ της Εύβοιας 96,5 FM επισήμανε πως “ο ίδιος ο αρμόδιος γενικός γραμματέας παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει μόνο αντιδιαβρωτικές εργασίες, ενώ οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα θα είναι έτοιμες στις αρχές του 2022!”.

Κατήγγειλε την “ολιγωρία και αδράνεια της κυβέρνησης ΝΔ που αποδεικνύεται καταστροφική για την περιοχή, τους πολίτες, τους εργαζόμενους που εξαρτούν τη ζωή τους από τη γη της βόρειας Εύβοιας”. “Έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος της κατάστασης. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να ακούσει επιτέλους την αγωνία, την οργή, την αγανάκτηση όλων αυτών των πολιτών. Και αυτόν θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε με την πολιτική μας εξόρμηση στις πληγείσες περιοχές”, υπογράμμισε.

Ο Δημ. Τζανακόπουλος συνέχισε επισημαίνοντας πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας “η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει πάνω από 2 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις, υπερβαίνοντας τη γραφειοκρατία για να χρηματοδοτήσει τους φίλους της, τους ολιγάρχες, και συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης”. “Αν λοιπόν ήθελε πραγματικά θα μπορούσε να είχε συγκροτήσει μια αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή να υπερβεί τα γραφειοκρατικά κωλύματα, ώστε να προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα. Το θέμα είναι ότι η ΝΔ δεν θέλει.

Αντίθετα συγκροτεί μια επιτροπή χωρίς καμία θεσμική νομιμοποίηση που με άγνωστους πόρους και άγνωστες πηγές ετοιμάζει δήθεν ένα σχέδιο, για το οποίο εκτιμούμε δυστυχώς πως θα καταλήξει και αυτό σε χρηματοδοτήσεις ημετέρων χωρίς καμία διαφάνεια, χωρίς θεσμικό και κοινωνικό έλεγχο”, τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, προσέθεσε πως οι τοπικοί φορείς και παράγοντες θα έπρεπε να έχουν πρώτο λόγο στην οποιαδήποτε προσπάθεια ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών.

“Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να εκμεταλλευτούν την περιοχή της βόρειας Εύβοιας. Γι’ αυτό και ξαναλέω -από τον Αύγουστο δεν έχει κάνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο παρ’ ό,τι και το θεσμικό πλαίσιο μπορεί να υπάρξει και η δυνατότητα”, δήλωσε ο Δημ. Τζανακόπουλος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την ανασυγκρότηση της περιοχής της Εύβοιας,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: