Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συγκροτήσει σύστημα χειραγώγησης της κοινής γνώμης

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συγκροτήσει σύστημα χειραγώγησης της κοινής γνώμης

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συγκροτήσει σύστημα χειραγώγησης της κοινής γνώμης και απόκρυψης οποιασδήποτε φωνής της ασκεί κριτική, γεγονός που τελικά πλήττει τη Δημοκρατία», υπογράμμισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY.

«Η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά γενικώς και αορίστως τις δημοσκοπήσεις», εξήγησε, «αλλά συγκεκριμένο περιστατικό». «Ζητάμε τη διερεύνηση των ειδικών σχέσεων που φαίνεται να έχει με την κυβέρνηση, ο ιδιοκτήτης της δημοσκοπικής εταιρείας Opinion Poll, ο οποίος έλαβε 270.000 ευρώ μέσω άλλης εταιρείας με απευθείας αναθέσεις», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Επομένως η πρόταση για εξεταστική γίνεται για να ελεγχθεί συγκεκριμένο περιστατικό διοχέτευσης κρατικού χρήματος -χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων- σε ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας με ενέργειες της κυβέρνησης», πρόσθεσε. Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «είχε ζητήσει από το Μάιο την κατάθεση του συνόλου των στοιχείων σχετικά με τις πρακτικές δημοσκοπήσεων της εταιρείας Opinion Poll στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κάτι που η ΝΔ -εκμεταλλευόμενη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία- μπλόκαρε».

Ερωτηθείς για την εταιρεία δημοσκοπήσεων MARC, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει εάν ο κ. Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου συνεργάζεται με τον κ. Γεράκη -διευθύνοντα σύμβουλο της MARC».

Κάνοντας λόγο για μία σταθερή πρακτική εδώ και χρόνια «οι δημοσκοπήσεις να μην αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία», επανέλαβε χαρακτηριστικά παραδείγματα: «πριν τις εκλογές του Ιουλίου 2019, ο μέσος όρος της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο σύνολο 21 δημοσκοπήσεων ήταν στις 15 μονάδες και η διαφορά στην κάλπη τελικά ήταν 8,5 μονάδες, ενώ ανάλογη κραυγαλέα απόκλιση μεταξύ δημοσκοπήσεων και πραγματικού αποτελέσματος είχαμε και στο δημοψήφισμα του 2015».

Αναφερθείς στις εξελίξεις στην Αυστρία, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε: «εκεί υπήρξε ένα παρόμοιο περιστατικό με αυτό που αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών για τον κ. Γεωργιάδη». «Ο καγκελάριος Κουρτς φέρεται να χρηματοδοτούσε -μέσω της κυβέρνησής του- συγκεκριμένη εταιρεία για να τον δείχνει “ανεβασμένο”, όπως και δημοσιογράφους για να τον λιβανίζουν. Μετά την αποκάλυψη αυτή, η Αυστρία βούιζε επί δέκα μέρες, με αποτέλεσμα ο καγκελάριος να μην μπορέσει να αντέξει την πίεση και να…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: