Τζεφ Μπέζος: Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ζητά αύξηση φόρων για τις επιχειρήσεις – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Τζεφ Μπέζος: Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ζητά αύξηση φόρων για τις επιχειρήσεις - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Σε μια σπάνια πολιτική παρέμβασή του, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon δήλωσε ότι στηρίζει το σχέδιο Μπάιντεν για αύξηση της φορολόγησης των μεγάλων επιχειρήσεων από το 21 στο 28 τοις εκατό.

Ο Μπάιντεν ζητά αύξηση της φορολόγησης προκειμένου να καλυφθεί εν μέρει το κόστος του φιλόδοξου σχεδίου του για αναβάθμιση βασικών υποδομών όπως οι αυτοκινητόδρομοι, τα λιμάνια, τα δίκτυα υδροδότησης και οι διαδικτυακές συνδέσεις.

Ανοίγουν στις 12 Απριλίου τα Λύκεια – Η εισήγηση της Επιτροπής

Το σχέδιο βρίσκει σύμφωνο τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, ο οποίος με ανάρτησή του σε ιστολόγιο της Amazon ζητά από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς να «συνεργαστούν» και να καταλήξουν σε συμβιβασμό για χάρη ενός κοινού στόχου.

«Αναγνωρίζουμε ότι η επένδυση αυτή θα απαιτήσει υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές –τόσο για τις επιμέρους λεπτομέρειες όσο και για το πώς θα χρηματοδοτηθεί (υποστηρίζουμε μια αύξηση της εταιρικής φορολόγησης» έγραψε ο Μπέζος.

«Προσβλέπουμε στη συνεργασία του Κογκρέσου και της Κυβέρνησης προκειμένου να βρεθεί η σωστή, ισορροπημένη λύση που διατηρεί ή ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ».

Ο Μπέζος δεν διευκρίνισε πάντως αν στηρίζει και τις άλλες φορολογικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση Μπάιντεν, όπως η φορολόγηση των κερδών από εταιρικές δραστηριότητες στο εξωτερικό και οι διαπραγματεύσεις για την καθιέρωση ενός παγκόσμιου ελάχιστου φόρου.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο Μπέζος και η εταιρεία του έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν για φοροαποφυγή.

Το 2020, η Amazon πλήρωσε καθαρό ομοσπονδιακό φόρο 9,4%, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Φορολόγησης και Οικονομικής Πολιτικής.

Στο τελευταίο περιστατικό αντιπαράθεσης, η Amazon απάντησε στην γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Ουόρεν, η οποία κατηγόρησε την εταιρεία ότι δεν πληρώνει «σχεδόν τίποτα» σε φόρους.

Η Amazon δήλωσε ότι δήλωσε πέρυσι έξοδα 1,7 δισ. δολαρίων και επενδύσεις 350 δισ. δολαρίων. Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει φοροαπαλλαγές για δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης.

«Εσείς γράφετε τους νόμους γερουσιαστή Ουόρεν· εμείς απλά τους εφαρμόζουμε. Αν δεν σας αρέσουν οι νόμοι που δημιουργήσατε, παρακαλώ, αλλάξτε τους».

Οι φρουρές των παραγοντίσκων και ο ασκός του Αιόλου
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Τζεφ Μπέζος: Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ζητά αύξηση φόρων για τις επιχειρήσεις - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: