Τζιλ Μπάιντεν: Στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Τζιλ Μπάιντεν: Στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής έφτασε στο Τόκιο την Πέμπτη η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, για να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για το πρώτο «σόλο» ταξίδι της συζύγου του Αμερικανού προέδρου στο εξωτερικό, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στον Λευκό Οίκο.
Η παρουσία της Τζιλ Μπάιντεν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι ένα μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην σύμμαχο χώρα Ιαπωνία, που αυτή την περίοδο δοκιμάζεται από την έξαρση της πανδημίας. Το απόγευμα της Πέμπτης η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ παρακάθισε σε δείπνο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Γιοσιχίντε Σούγκα και την σύζυγό του, Μαρίκο Σούγκα.

Ο Σούγκα αναμένεται να συναντηθεί μόνο με 15 αρχηγούς κρατών στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων, εξαιτίας της πανδημίας, ενώ υπό κανονικές συνθήκες, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να δει, τουλάχιστον, 120 ηγέτες άλλων χωρών. Η Τζιλ Μπάιντεν την Παρασκευή θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των Αγώνων ενώ στην ατζέντα της περιλαμβάνεται συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης με αθλητές της αμερικανικής αποστολής καθώς και επίσκεψη στα ανάκτορα, όπου θα την υποδεχθεί ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, δήλωσε πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία θεώρησαν πως είναι σημαντικό η αποστολή των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες να εκπροσωπηθεί στο ανώτατο επίπεδο και πρόσθεσε ότι η Τζιλ Μπάιντεν ανυπομονούσε για το ταξίδι στο Τόκιο, ώστε να στηρίξει τους αθλητές των ΗΠΑ, που θα κληθούν να αγωνιστούν σε δύσκολες συνθήκες.

Ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο θα κηρύξει την τελετή έναρξης, χωρίς να αναφέρει την λέξη «εορτασμοί»

Ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο θα κηρύξει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων την Παρασκευή 23 Ιουλίου, σε ένα στάδιο άδειο από θεατές. Ο Ναρουχίτο στην ομιλία του θα αποφύγει να χρησιμοποιήσει λέξεις, όπως «εορτασμοί» ή παρόμοιες, σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα Japan Times. Εξαιτίας της πανδημίας, που παρουσιάζει έξαρση στη

Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, η κυβέρνηση και η οργανωτική επιτροπή αποφάσισαν να παραλείψουν την λέξη «εορτασμοί», που είθισται να ακούγεται πάντα στην τελετή έναρξης των Αγώνων. Αν και ο αυτοκράτορας θα είναι παρών στην τελετή έναρξης, η αυτοκράτειρα Μασάκο και τα άλλα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας δεν θα δώσουν το «παρών», στο πλαίσιο της οδηγίας από την οργανωτική επιτροπή ο αριθμός των θεατών να είναι περιορισμένος προς αποφυγή μετάδοσης της Covid.

Πριν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: