Β. Κοντοζαμάνης: Bλέποντας και κάνοντας με το lockdown

Β. Κοντοζαμάνης: Bλέποντας και κάνοντας με το lockdown

Είναι νωρίς να δώσουμε μια σαφή απάντηση αυτή τη στιγμή, για την άρση του lockdown, καθώς είναι συνδυασμός παραγόντων, σημείωσε σε συνέντευξή του σε εκπομπή της ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενώ επεσήμανε ότι με αν εμβολιαστεί το 45%-50% του πληθυσμού θα μπορεί να ανοίξει ο τορισμός. Για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια τόνισε ότι δεν είναι ζήτημα πατέντας αυτή τη στιγμή, είναι ζήτημα παραγωγικής διαδικασίας, ενώ απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της πανδημίας παρε΄πεμψε στον χάρτη της Ευρώπης για την εξέλιξη του κορωνοϊού. Επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προηγηθούν σε εμβολιασμούς οι ευπαθείς ομάδες και για το περιστατικλο με τη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα απάντησε ότι το περιστατικό δεν σημαίνει ότι όταν έχουμε μια ανεπιθύμητη ενέργεια σχετίζεται με το εμβόλιο. Τέλος αναφορικά με τα εργαστήρια που χάνουν οι φοιτητές είπε ότι είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και υπάρχει συζήτηση και στην Επιτροπή των ειδικών, προκειμένου να μπορέσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την εστίαση. Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:

Σε ερώτηση αν το lockdown θα μεταφερθεί και στον Μάρτιο

Είναι νωρίς να δώσουμε μια σαφή απάντηση αυτή τη στιγμή, τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι το τέλος του μήνα. Κάθε μέρα αξιολογούμε τα δεδομένα τα οποία έχουμε στη διάθεση μας και βεβαίως στα τέλη του μήνα είναι να δούμε αν θα συνεχιστεί η απαγόρευση η όχι. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση εκείνη τη στιγμή.

Προσπαθούμε με τα μέτρα που παίρνουμε να προλάβουμε καταστάσεις και αυτό που θέλουμε να προλάβουμε αυτή τη στιγμή είναι ένα τρίτο κύμα.

Θα έχουμε τα δεδομένα στη διάθεση μας τις επόμενες ημέρες για να δούμε εάν είμαστε στην αρχή ενός τέτοιου κύματος. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουμε προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την πανδημία.

Η πίεση στο σύστημα Υγείας είναι ένας από τους δείκτες που χρησιμοποιούμε προκειμένου να αποφασίσουμε τα μέτρα τα οποία παίρνουμε.

Σχετικά με τους επιβαρυντικούς παράγοντες που οδήγησαν στο νέο lockdown

Σίγουρα είναι συνδυασμός παραγόντων, δεν είναι ένας παράγοντας. Αυξημένη κινητικότητα, σε πολλές περιπτώσεις μη τήρηση των μέτρων. Θεωρώ πως όλοι συμφωνούμε ότι σημαντικότερος παράγοντας επιτυχίας των μέτρων είναι η τήρησή τους.

Απαντώντας στην κριτική για ελέγχους που δεν γίνονται

Έλεγχοι γίνονται περισσότεροι, έχουν αυστηροποιηθεί και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες με τα νέα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: