Β. Ψάλτης: Νέος κύκλος εξέλιξης θα είναι το 2023 για την Alpha Bank

Β. Ψάλτης: Νέος κύκλος εξέλιξης θα είναι το 2023 για την Alpha Bank

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Την έναρξη ενός νέου κύκλου εξέλιξης, με στόχο την παροχή εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πελάτες και την εμπέδωση της Αlpha Bank σε Τράπεζα αναφοράς για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, σηματοδοτεί το 2023, όπως επισημαίνει ο CEO του Ομίλου Βασίλης Ψάλτης, στην επιστολή που μοιράστηκε με όλους τους Εργαζoμένους για το νέο έτος. 

Κάνοντας, αρχικώς, έναν σύντομο απολογισμό των σημαντικών επιτυχιών της Τράπεζας του πρώτου κύκλου μετασχηματισμού της Τράπεζας, από το 2019 έως και το 2022, ο κ. Ψάλτης δήλωσε υπερήφανος για την εκπλήρωση όλων των στόχων μας και των θεμελιακών αλλαγών που είχαν σχεδιαστεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σε αυτή την απαιτητική τριετή διαδρομή, δεν υπάρχει έργο που να ήταν μικρό ή ασήμαντο». Ανέφερε, σε αυτό το πλαίσιο, σειρά επιτευγμάτων, όπως:

  • Η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, «μειώνοντάς τα από το 44% του χαρτοφυλακίου μας το 2019, σε λιγότερο από 8% το 2022».
  • Η επέκταση του δανειακού χαρτοφυλακίου από Ευρώ 4 δισ., «καταλαμβάνοντας εκ νέου την πρώτη θέση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα». • Οι στρατηγικές συμπράξεις με κορυφαίους διεθνείς ομίλους, όπως η Generali και η Nexi. 
  • Η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του Προγράμματος Μετασχηματισμού της Τράπεζας, «όπου δώσαμε προτεραιότητα στο να τεθούν ισχυρά θεμέλια για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της Τράπεζας, την απλοποίηση των διαδικασιών και, βεβαίως, την ανάδειξη του ταλέντου των ανθρώπων μας και την προσέλκυση νέων επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό». 
  • Η σημαντική ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, με την αναπτυξιακή Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου Ευρώ 800 εκατ. – την πρώτη στον τραπεζικό τομέα μετά την πολυετή ελληνική κρίση – αλλά και μέσω εκδόσεων στις διεθνείς κεφαλαιαγορές ομολόγων Tier 2 ύψους Ευρώ 1 δισ. 

«Η ικανότητα για συνεχή αλλαγή και εξέλιξη γίνεται πλέον συνώνυμο της βιωσιμότητας» «Αυτό όμως που πραγματικά αναδεικνύει το μέγεθος της προσπάθειας και της επιτυχίας όλων μας», γράφει ο CEO του Ομίλου Alpha Bank στην επιστολή του, «είναι πως το έργο αυτό επιτεύχθηκε σε ένα διάστημα διαδοχικών και μεγάλων κρίσεων», συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι τυχαίο πως τους τελευταίους μήνες ο όρος “permacrisis” κυριάρχησε στην παγκόσμια κοινότητα για να περιγράψει μία μακρά περίοδο αστάθειας». «Σε αυτές τις συνθήκες», καταλήγει, «η ικανότητα για συνεχή αλλαγή και εξέλιξη γίνεται πλέον συνώνυμο της βιωσιμότητας». 

Στην επιστολή του, ο κ. Ψάλτης κάνει μνεία του κύκλου επαφών…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: