Βαρώσια: Τι θα ζητήσει ο ΟΗΕ από Ερντογάν | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Βαρώσια : Τι συζητήθηκε στο ΣΑ του ΟΗΕ – Τι θα ζητήσει από τον Ερντογάν – Η βρετανική «παραφωνία»

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Ξεκάθαρο κάλεσμα προς την Τουρκία και το ψευδοκράτος να αντιστρέψουν την απόφαση για άνοιγμα τμήματος της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, ώστε να αποφευχθούν οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις στο νησί, θα ζητήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στον απόηχο της προκλητικής φιέστας Ερντογάν στα Κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την Washington Post που επικαλείται γνώση του προσχεδίου και των διαμειβόμενων στην κλειστή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ο ΟΗΕ θα επαναλαμβάνει «ότι δεν πρέπει να γίνουν ενέργειες σε σχέση με τα Βαρώσια που δεν είναι σύμφωνες με τα ψηφίσματά του».

Γιατί οι εργοδότες πληρώνουν όσο όσο να βρουν προσωπικό

Στο ψήφισμα, θα εκφραστεί η «βαθιά ανησυχία» του οργανισμού για τις εξαγγελίες Ερντογάν και Τατάρ περί ανοίγματος του 3,5% της περίκλεισης πόλης.

Θα υπογραμμίζεται η σημασία της εφαρμογής ψηφισμάτων του συμβουλίου «συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς των Βαρωσίων υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ».

Το προσχέδιο θα επαναβεβαιώνει τη δέσμευση του Συμβουλίου Ασφαλείας για: «μια διαρκή, περιεκτική και δίκαιη διευθέτηση σύμφωνα με τις επιθυμίες του κυπριακού λαού, και βασίζεται σε μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως αναφέρεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Η έγκρισή του ψηφίσματος αναμένεται εντός της ημέρας.

«Έβαλαν πλάτη» ΗΠΑ, Ιρλανδία, Κίνα και Ινδία για Βαρώσια

Η βάση της συζήτησης και της θέσης που εξετάζει να υιοθετήσει με δημόσια δήλωσή του το Συμβούλιο Ασφαλείας φαίνεται ότι θα στηρίζεται στον καμβά της βρετανικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΚΥΠΕ, τα περισσότερα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ εξέφρασαν τη ρητή ανησυχία του για την κατάσταση στα Βαρώσια, με ιδιαίτερα έντονες παρεμβάσεις από ΗΠΑ, Ιρλανδία, Κίνα και Ινδία. Παράλληλα, τα περισσότερα μέλη εξέφρασαν υποστήριξη στη βάση λύσης του Κυπριακού σύμφωνα με τα Ψηφίσματα, με ιδιαίτερα θερμή τη Ρωσία.

Πάντως, όπως ενημέρωσε η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος για διαπραγματεύσεις όσον αφορά στο Κυπριακό, ενώ δεν παρουσίασε τι σκέφτεται επ’ αυτού η Γραμματεία.

Μέλος του Σ.Α. υποστήριξε ότι και η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ φέρεται να δήλωσε στην ενημέρωση του σώματος ότι χρειάζεται να βλέπουμε τα ψηφίσματα του Σ.Α. με ευρύτερη οπτική, αλλιώς είναι περιοριστικά.

Η βρετανική παραφωνία και το παρασκήνιο

Παρ’ όλα αυτά, «νερά» με τη στάση της έκανε η Βρετανία, η οποία είναι και αυτή που θα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: