Βαρουφάκης: Αν είχαμε βγει από το ευρώ σήμερα θα ήμασταν πολύ καλύτερα

Βαρουφάκης: Αν είχαμε βγει από το ευρώ σήμερα θα ήμασταν πολύ καλύτερα

«Δεν έχουμε κάτσει ποτέ οι πολιτικοί αρχηγοί να συζητήσουμε για την κοινή μας αντιμετώπιση του Προέδρου της Τουρκίας», δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε χθες το βράδυ στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Στο Κέντρο”.

Ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε την ανάγκη να «υπάρχει τουλάχιστον μία συνεννόηση», κάνοντας λόγο για προτάσεις που έχει ο ίδιος καταθέσει στον πρωθυπουργό. «Σ’ αυτές τις λίγες συζητήσεις που είχα, μου είχε πει ότι έχουν ενδιαφέρον και εκεί έμεινε», είπε και παρέπεμψε στην πάγια θέση του ΜέΡΑ25 «κάθετα εναντίον των διμερών διαπραγματεύσεων, είτε πρόκειται περί Ελλάδας-Τουρκίας, είτε περί Ελλάδας-Αιγύπτου, είτε περί Ελλάδας-Ισραήλ», τις οποίες χαρακτήρισε «παγίδα».

«Οι διμερείς διαπραγματεύσεις με την Τουρκία είναι μία τεράστια παγίδα. Ο Ερντογάν μέχρι και τη Βοιωτία θα ζητήσει, οπότε ουσιαστικά σε οδηγεί να αποσυρθείς από τις διαπραγματεύσεις και μετά όλο το ΝΑΤΟ, ο διεθνής Τύπος θα λέει, είναι η Ελλάδα που δεν θέλει να συζητάει. Το ίδιο γίνεται και με την ΑΟΖ, με την Αίγυπτο. Γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι θα έρθει μετά μια άλλη ΑΟΖ και θα διπλώσει πάνω στη δική σου και μετά είναι το θέμα ποιος είναι διατεθειμένος να καταθέσει τις συντεταγμένες στον ΟΗΕ και να τις υποστηρίξει πολεμικά«, εξήγησε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο της προοδευτικής κυβέρνησης, επανέλαβε πως το πιο σημαντικό είναι να υπάρξει εκ των προτέρων συνεννόηση. «Το πιο σημαντικό είναι να μπορούμε να πούμε στον ελληνικό λαό ότι αν ψηφίσετε αυτά τα δύο τρία κόμματα, τα οποία μπορεί να κάνουν συγκυβέρνηση στο πλαίσιο της απλής αναλογικής αλλά και της ενισχυμένης, αυτό είναι το πρόγραμμα για τα βασικά ζητήματα, για τα ζητήματα της φορολογίας, οικονομίας κτλ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μετά τις εκλογές», τόνισε, ενώ στο ερώτημα αν θα συνεργαζόταν και πάλι με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε πως «μόνο με ναζιστή δεν θα μιλούσε», απευθύνοντας, ωστόσο, κάλεσμα να μιλήσουν «πριν τις εκλογές». «Μην περιμένετε την Κυριακή των εκλογών για να δούμε τα ποσοστά γιατί μετά θα σας μαυρίσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, ο Γ. Βαρουφάκης, δήλωσε «βαθιά ευρωπαϊστής», ασκώντας ωστόσο σκληρή κριτική στον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ και σε πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν τα τελευταία χρόνια όπως ο Ντάισελμπλουμ και ο Σόιμπλε. «Μαζί με τους Ευρωπαίους προοδευτικούς ανθρώπους πήγαμε κόντρα στους ανθρώπους όπως ο Ντάισελμπλουμ, όπως ο Σόιμπλε, οι οποίοι έπληξαν καίρια τη δυνατότητα της Ευρωπαϊκής…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: