Βαρουφάκης για Κεραμέως: Η χειρότερη Υπουργός Παιδείας όλων των εποχών

Βαρουφάκης για Κεραμέως: Η χειρότερη Υπουργός Παιδείας όλων των εποχών

Οξύτατη επίθεση κατά της υπουργού Παιδείας την οποία χαρακτηρίζει ως την «χειρότερη όλων των εποχών» εξαπέλυσε σήμερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή το ζήτημα της αξιολόγησης.

Στην ερώτηση: Ποιος δεν θέλει αξιόλογη δημόσια παιδεία; Που θέτει ο κ. Βαροουφάκης και απαντά ο ίδιος τονίζοντας ότι:

«Η «Μητσοτάκης ΑΕ» που ανέθεσε εργολαβικά στην χειρότερη υπουργό Παιδείας όλων των εποχών τη διάλυση όποιων μορφωτικών αξιών έχουν διασωθεί στα σχολεία μας. Και ποια μέθοδο απαξίωσης των σχολείων επέλεξε η κ. Κεραμέως; Ένα σύστημα ψευτο-«αξιολόγησης» το οποίο έχει την ίδια σχέση με τις αξίες που έχει ο λύκος με τα συμφέροντα των αμνών».

Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι «τα σχολεία μας πάσχουν από υποστελέχωση, εξοπλισμένα με υπολογιστές λίγους και απαρχαιωμένους, με κτήρια ακατάλληλα, έλλειψη βιβλιοθηκών, αθλητικών εγκαταστάσεων, ορδές ανασφαλών αδιόριστων αναπληρωτών. Οι δάσκαλοί μας, προσθέτει , ακόμα κι οι μόνιμοι, στερούνται πρόσβασης σε ουσιαστικά, ποιοτικά επιμορφωτικά προγράμματα».

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, πρέπει να καταγραφούν, οι αδυναμίες πρέπει να αντιμετωπιστούν, οι αδύναμοι μαθητές και δάσκαλοι να ενισχυθούν, η μόρφωση να κερδίσει τη μάχη εναντίον της άγνοιας και της γνώσης-κονσέρβα.

Ωστόσο, σημειώνει, «τίποτα από αυτά, που πρέπει να γίνουν, δεν θα γίνουν με την δήθεν «αξιολόγηση» της κ. Κεραμέως. Στόχος της υπουργού είναι ένας. Να δημιουργηθεί μια κατάταξη σχολείων ώστε:

• Τα σχολεία με χαμηλή βαθμολογία να δακτυλοδεικτούν, να τιμωρηθούν οι δάσκαλοι, ίσως και να τα κλείσουν.

• Τα σχολεία που είναι ψηλά στην κατάταξη να ιδιωτικοποιηθούν ντε φάκτο, π.χ. σε πρώτη φάση να τα αναλάβουν «ανάδοχες εταιρείες-χορηγοί (όπως και τα δάση) και, αργότερα, να αρχίσουν να παίρνουν μαθητές με εξετάσεις – στις οποίες τα παιδιά των πιο ευκατάστατων θα μπαίνουν πιο εύκολα (καθώς θα έχουν πρόσβαση στους καλύτερους φροντιστές)Αυτό κάνει η «Μητσοτάκης ΑΕ» με την Α(πα)ξιολόγηση της Ανάξιας Υπουργού. Χωρίζει τα δημόσια σχολεία:

• Σε σχολεία που θα κλείσουν

• Στα πολλά σχολεία που θα γίνουν αποθήκες ψυχών, εντός των οποίων θα εκπαιδεύονται είλωτες-πρεκαριάτο. Και,

• Στα λίγα πρότυπα δημόσια σχολεία που η ολιγαρχία θα τα κάνει δικά της αποσπώντας τα, επί της ουσίας, από την δημόσια εκπαίδευση».

Ως ΜέΡΑ25, διαβεβαιώνει ο κ. Βαρουφάκης, «απαντάμε με οργάνωση εναντίον των σχεδίων της κ. Κεραμέως αλλά και με δικό μας σχέδιο για την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας χωρίς κρατισμό, χωρίς ιδιώτες και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: