Βαρουφάκης: Η εθνική ανεξαρτησία θα εξαρτηθεί από την προσαρμογή στην “πράσινη” βιομηχανική επανάσταση

Βαρουφάκης: Η εθνική ανεξαρτησία θα εξαρτηθεί από την προσαρμογή στην “πράσινη” βιομηχανική επανάσταση

«Η εθνική μας ανεξαρτησία η βιωσιμότητα αυτής της χώρας, θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο αυτή η “πράσινη” βιομηχανική επανάσταση, που θα γίνει παγκοσμίως, δε θα μας αφήσει εμάς πίσω» τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, παρουσιάζοντας το όραμα του κόμματος του για το «τρισδιάστατο σχέδιο» παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε την ανάγκη να σπάσει ο «φαύλος κύκλος», που οδηγεί τη χώρα στην ύφεση και στη χαμηλή παραγωγικότητα, λέγοντας ότι διάφορα κυβερνητικά σχήματα που δοκιμάστηκαν στα χρόνια των μνημονίων, δεν το κατάφεραν και πρόσθεσε:

«Το ζητούμενο δεν είναι να έχουμε άλλη μια κυβέρνηση πολύχρωμη. Το ζητούμενο είναι να έχουμε μια κυβέρνηση που θα σπάσει αυτό το φαύλο κύκλο, που μας πηγαίνει από τη χρεοκοπία στα δάνεια, από τα δάνεια στην υπερφορολόγηση και στη μείωση των κρατικών δαπανών, στη μείωση των επενδύσεων, στη χαμηλή παραγωγικότητα, στην αύξηση των ελλειμμάτων, σε περισσότερη ύφεση σε περισσότερα δάνεια, κ.ο.κ. Αυτός ο φαύλος κύκλος δεν μπορεί να σπάσει με τις δεσμεύσεις, τις μνημονιακές, των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, είτε ήταν ΝΔ , είτε ήταν ΣΥΡΙΖΑ».

Για την έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη για την ελληνική οικονομία, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι ναι μεν διαπιστώνει τη χαμηλή παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν αναφέρεται στην κύρια αιτία της, που ήταν η δεκαετία των μνημονίων.

«Υπάρχει μια αναντιστοιχία μεταξύ της ποιότητας των μελών αυτής της ομάδας με αυτά που διαβάζουμε. Γιατί αυτό που διαβάζουμε είναι ένα κείμενο, σα να είναι γραμμένο από το τμήμα προπαγάνδας της ΝΔ» είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο σε κάποια σημεία της έκθεσης για «στατιστική ανεντιμότητα» και συνέχισε: «Δεν είδαμε στην έκθεση Πισσαρίδη ένα δημοσιονομικό πλαίσιο, που αφήνει περιθώρια για τις επενδύσεις… δε βλέπουμε στοχοποιημένη αναφορά σε συγκεκριμένη βιομηχανία».

Ο κ. Βαρουφάκης κάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένων προτάσεων που έχει καταθέσει ο ίδιος και το κόμμα του για την κατεύθυνση που προτείνει για τους πέντε τομείς «πράσινης» βιομηχανικής ανάπτυξης (υδρογόνο, νερό, αιολική ενέργεια, κ.α.) για μια βιομηχανία πιο φιλική στο περιβάλλον με αξιοποίηση της τεχνολογικής ανάπτυξης, όπως και για την αναγκαιότητα διασύνδεσης των ερευνητικών κέντρων με τη βιομηχανική παραγωγή κι αναφέρθηκε στο όραμα του κόμματός του για μια Ελλάδα, η οποία αναπτύσσεται στο πλαίσιο της νέας «πράσινης» βιομηχανικής…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: