Βαρουφάκης: Κυβέρνηση της προγραμματικής λεηλασίας η ΝΔ

Βαρουφάκης: Κυβέρνηση της προγραμματικής λεηλασίας η ΝΔ

Η ακρίβεια, η ανέχεια, η αναξιοπρέπεια για τους πολλούς κρατάει 13 χρόνια τώρα, είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος, από το βήμα της Ολομέλειας κατηγόρησε τη ΝΔ ως κόμμα της προγραμματικής λεηλασίας και τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της προγραμματικής συνθηκολόγησης, διότι «και τα δύο κόμματα υπηρετούν την αρπαχτική μονοπωλιακή πολιτική, εν αντιθέσει με το ΜέΡΑ25 που είναι το κόμμα της προγραμματικής ρήξης, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που κατέστησε την Ελλάδα χρεοδουλοπαροικία».

«Ακόμη και να πέφτουν οι τιμές, όταν το εισόδημά σου, όταν η σύνταξή πέφτει πιο γρήγορα, πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ, και τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα, δεν ”βγαίνεις” πια. Όταν ο μισθός, η σύνταξή σου μειώνεται, όπως συνέβη από το 2009, το 2010 και μετά, η ακρίβεια, η ανέχεια, το να μην ”βγαίνει” ο μήνας, η αναξιοπρέπεια του να μην ”βγαίνει” ο μήνας, αυτό είναι κάτι δεδομένο», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζοντας τα όσα ανέφεραν πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αγοραστική δύναμη της μέσης ελληνικής οικογένειας. «Το μερίδιο των μισθών, ως ποσοστό του ΑΕΠ, μειώνεται συστηματικά 13 χρόνια, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ σας, την άθλια ΕΛΣΤΑΤ σας», είπε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «χρησιμοποιεί τις μεθόδους του κ. Τσίπρα».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τα σκληρά μνημόνια. Δεν υπάρχουν σκληρά και μαλακά μνημόνια. Τα μνημόνια είναι δεδομένο πως είναι σκληρότατα, είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και προσέθεσε πως «η κυβέρνηση της Αριστεράς» έκοψε το ΕΚΑΣ, και στη συνέχεια «έδωσε μερικά φιλοδωρήματα», όπως σήμερα ο πρωθυπουργός ήρθε στη Βουλή για να δώσει φιλοδώρημα στους συνταξιούχους, φιλοδώρημα στους ανθρώπους του ΕΣΥ.

«Η ακρίβεια κρατάει 13 χρόνια. Η ανέχεια κρατάει 13 χρόνια. Η αναξιοπρέπεια, για τους πολλούς, κρατάει 13 χρόνια. Αυτό δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει με τα φιλοδωρήματα, όσο η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε αυτό που εμείς στο ΜέΡΑ25 ονομάζουμε χρεοδουλοπαροικία», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης και προσέθεσε η αυτή η κατάσταση θα συνεχίσει, όσο θα συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές. Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε την ΕΛΣΤΑΤ για αναξιοπιστία, σημειώνοντας ότι δεν έγινε καμία αναθεώρηση του «τεράστιου ψεύδους» των greek statistics.

«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για αύξηση της αξίας, της τιμής του καλαθιού της νοικοκυράς, για τα τρόφιμα, 0,6%. Σοβαρολογείτε; έχετε πάει στο σούπερ μάρκετ; Οι τιμές των σούπερ μάρκετ, κατά μέσο όρο, το καλάθι της νοικοκυράς, ακόμα και στο πρώτο lockdown, ανέβηκε τουλάχιστον 10% με 15%. Ο κόσμος βοά»,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: