Βαρουφάκης: Το μνημόνιο είναι σίγουρο

Βαρουφάκης: Το μνημόνιο είναι σίγουρο

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

«Η κυβέρνηση λειτουργεί σαν να είναι σε πανικό», δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον Real FM και επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα δίκτυο μαζικών τεστ και κέντρα για τους εμβολιασμούς «ώστε να υπάρχει μία ιχνηλάτηση, να ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται και να υπάρχει και μία εφαρμογή ώστε οι δάσκαλοι, οι μαθητές, οι άνθρωποι στα σούπερ μάρκετ, στις αγορές να κάνουν τεστ και εβδομαδιαίως και να μην έχουμε οριζόντιο lockdown».

Τώρα, πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης «έχουμε αυτή την ανοησία με τα self tests», υποστηρίζοντας ότι το κράτος έχει υποχρέωση να στήσει αυτό το δίκτυο για να μπορούμε όλοι να είμαστε σίγουροι ότι γίνεται σωστά και ότι «δεν μπορεί να επαφίεται στον καθένα μας να κάνει το τεστ μόνος του».

Οικονομικές συνέπειες

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την πορεία της οικονομίας, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι κανένας δεν ψέγει την κυβέρνηση ότι ήρθε η πανδημία. Υπογράμμισε όμως ότι «λέμε ένα χρόνο τώρα, πρέπει να προετοιμαστείτε για την ελαχιστοποίηση των λουκέτων που έρχεται. Οι αναστολές τι κάνουν; Βάζουν τα λουκέτα στον πάγο. Και όταν σταματήσουν θα μας έρθει “βροχή” από λουκέτα. Θα έρθει ένα τσουνάμι λουκέτων και ανεργίας επειδή δεν έχουν κάνει τα κουρέματα που πρέπει».

Για το θέμα των «κόκκινων» δανείων, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε: «Μιλάνε για 12 δισ. νέα “κόκκινα” δάνεια, ταυτόχρονα η Πειραιώς και άλλες τράπεζες πουλάνε 12 δισ. από τα παλιά “κόκκινα” δάνεια στα ταμεία. Γιατί να αγοράσει ένα ταμείο το δάνειο; Για να το βγάλει στο σφυρί. Δημιουργείται μία κατάσταση που αυξάνεται όλο και περισσότερο η προσφορά των ακινήτων που θα πάνε σε πλειστηριασμούς. Ξέρε τι σημαίνει αυτό για την αγορά των ακινήτων; Τα χρήματα που θα βγάλουν τα ταμεία θα πάνε όλα στο εξωτερικό, δεν θα μείνουν στη χώρα για να κυκλοφορήσει το χρήμα εδώ.

Η κυβέρνηση δουλεύει για τα αρπακτικά. Ο κ. Στουρνάρας βγήκε και είπε στην έκθεση της ΤτΕ αυτά που λέω εδώ και 6 μήνες. Αυτό που λέω εδώ και 6 μήνες είναι ότι τα 12 δισ. της κρατικής εγγύησης στα αρπακτικά ταμεία θα ενεργοποιηθούν. Θα πάει ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Ρέγκλινγκ να πάρει 12 δισ. χρέος για να τα δώσει σε αυτά τα ταμεία να τα πάνε στα Cayman Islands; Όπου είναι να βοηθηθούν τα αρπακτικά και η ολιγαρχία, το κράτος δουλεύει ρολόι. Όταν είναι για το δίκτυο μαζικών τεστ, όταν είναι για τις αναστολές για να μην κλείσουν τα μαγαζιά, τίποτα!»

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το μνημόνιο είναι σίγουρο, δεν θα το πουν έτσι αλλά είναι απολύτως σίγουρο» και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: